Byvandringer og Rundvisninger

Refshaleøen

Urban Riggers Fotograf Børge Nielsen

Noma, Cph. Contemporary og Reffen street-food

København forvandles og vokser som aldrig før, og det store nye område som i disse år føjes til København er Refshaleøen. 
Hér, et stenkast fra centrum finder vi det hele: Store forladte industrigrunde med rå og billige lejemål for ildsjæle, iværksættere og kunstnere. Det hele beliggende hvor sol, vind og havudsigt går i ét med hinanden.

Vi mødes ved havnebussen Holmen Nord tæt ved Operaen. Herfra går vi forbi det nye Noma, som er bygget af Bjarke Ingels i et gammelt søminedepot, og som ligger lige overfor den såkaldte ’Fredens Havn’ ved Christiania, der af stat og kommune er bebudet ryddet for 90 skibe og vrag inden udgangen af 2019.

Vi fortsætter forbi den gamle vandflyverhangar, og føjer i forbifarten boligkomplekset Margretheholm og Amager Bakke til fortællingen om det nye København, der spirer frem på Refshaleøen.

Vi passerer studieboligkonceptet ’Urban Riggers’ og Refshaleøens mest populære bar-og-sauna ved vandkanten ’La Banchina’. 

Vi hører om Danmarks største kunsthal pt, ’Copenhagen Contemporary’, der med gallerist Faurschou ved roret fremviser international kunst i verdensklasse i B&Ws gamle smedjehal.

Ved siden af CC ligger B&Ws gamle Skabelonloft hvor man vha. lysprojektioner udskar skibdele i kæmpeformat. Stedet er nu lavet om til et atelierfællesskab. 
Vi slutter dagen af ved indgangen til det nye streetfood-marked, ’Reffen’, der er en fortsættelse - og markant udvidelse - af det tidligere så populære ’Papirøen’ ved Nyhavn.

Nyd det nye København - og snup en bid af byen bagefter!

Turen er på ca. 2-3 km. og egner sig ikke for langsomt gående og gangbesværede.

Mødested: Ved havnebussen, Holmen Nord (ved København Havn), tæt ved Operaen
Slutsted: Reffen (nær havnebussen Refshaleøen).