Cookie- og privatlivspolitik

Hvad bruger FOF cookies til på fof.dk?

Når du besøger fof.dk indsamler FOF information om dine besøg på hjemmesiden. Den viden bruger FOF til at forbedre din oplevelse, og til at sikre dig, at vores præsentation af FOF-tilbud bliver mest mulig relevant for dig. I det følgende kan du få et overblik over:

  • hvilke informationer vi indsamler
  • hvordan vi behandler oplysningerne
  • hvad vi bruger oplysningerne til,
  • hvem der har adgang til oplysningerne
  • hvem i FOF du kan kontakte vedr. cookies og privatlivspolitik.

Indsamlingen af oplysninger på fof.dk sker inden for rammerne af den gældende lovgivning.

Behandling af personoplysninger, som ikke er offentligt tilgængelige, vil ske i overensstemmelse med persondataloven.

Hvad er en cookie?

Stort set alle hjemmesider anvender cookies. En cookie er en lille tekstfil, der gemmes på din egen computer, og som gør det lettere for dig at finde de websteder, som du allerede har besøgt tidligere. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus. En cookie hjælper med at analysere, hvordan hjemmesiden benyttes, og den giver mulighed for at forbedre brugeroplevelsen. Cookies kan være nødvendige for at en bestemt service på hjemmesiden kan leveres.

Når du besøger fof.dk, lagres der automatisk nogle cookies på din computer. Disse cookies registrerer automatisk dine besøg, din IP-adresse samt data vedrørende de forskellige sider og tjenester, som du har besøgt på fof.dk. Disse oplysninger bliver ikke koblet op på dit navn og din mail, men indgår i FOF’s analyse af brugen af hjemmesiden.

Hertil bruger FOF analyseværktøjer som Google Analytics og Hotjar, der er statistiske værktøjer, som hjælper FOF med at forbedre brugeroplevelsen på fof.dk.

Hvordan undgår jeg cookies?

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies, kan du blokere for alle cookies og slette eksisterende cookies fra din harddisk. Du skal dog være opmærksom på, at der i så fald kan være funktioner, som ikke længere virker på hjemmesiden.

Hvilke cookies bruger FOF?

FOF bruger generelt set cookies til at forbedre brugeroplevelsen på fof.dk og til at sikre at brugerne kan tilmelde sig FOF’s kurser, udflugter og foredrag.

Nedenfor kan du se en oplistning over, hvad vi bruger cookies til på fof.dk.

Nødvendige:

 Navn Udbyder Formål Udløb
 ASP.NET_SessionId
www.fof.dk
Bevarer brugerens tilstand på tværs af sideforespørgsler
Session

  

Statistik:

 Navn Udbyder Formål Udløb
_utm.gif 
www.google.dk
Google Analytics tracking-kode, der logger oplysninger om den besøgendes browser og computer 
Session
_utma
www.google.dk
Google Analytics tracking-kode, der indsamler data om antallet af gange en bruger har besøg hjemmesiden samt første og sidste besøg
2 år
_utmb
www.google.dk
Google Analytics tracking-kode, der registrerer tidspunkt for brugerens specifikke besøg. 
Session
_utmc
www.google.dk
Google Analytics tracking-kode, der registrerer tidspunkt for hvornår brugeren forlader hjemmesiden.
Session
_utmt 
www.google.dk
Google Analytics tracking-kode, der anvendes til at drosle hastigheden på antallet af forespørgsler til server.
Session
_utmz 
www.google.dk

Google Analytics tracking-kode, der anvendes til at se hvilken søgemaskine der blev brugt, hvilket link der blev klikket på og hvilket søgeord,som brugeren brugte.

6 måneder
SC_analytics_global_cookie
Sitecore Anvendes af hjemmesidens CMS til at identificere den besøgende ved tilbagevendende besøg.
10 år
SC_analytics_session_cookie
Sitecore Anvendes af hjemmesidens CMS til at identificere rækkefølgen af de sider, som brugeren besøger.
Session
cludoSessionId 
www.cludo.com 
Anvendes af hjemmesidens søgefunktion til at føre statistik med den enkelte brugers søgninger
Persistent
cludoSessionIdStart
www.cludo.com 
Anvendes af hjemmesidens søgefunktion til at føre statik med starttidspunkt for søgningen.
Persistent 
_hjIncludedInSample
www.hotjar.com
Bruges til at se hvor brugerne klikker på hjemmesiden, hvilke sider brugeren besøger, så indholdet kan optimeres på hjemmesiden
Session

 

Marketing:

 Navn Udbyder Formål Udløb
ads/ga-audiences
www.google.com 

 Google Adwords tracking-kode, der anvendes til at give brugerne relevante annoncer på Google baseret på deres besøg.                       

Session
 fr  www.facebook.com
 Anvendes af Facebook til at levere reklametjenstlige annoncer
 3 måneder
 tr  www.facebook.com
 Anvendes af Facebook til at levere relevante historier og annoncer baseret på brugerens besøg.
 Session
 r/collect
 www.doubleclick.net (Af Google) 
 Anvendes til at måle effekten af sete annoncer eller annoncer som brugeren har klikket på.
 Session

 

Hvad indebærer dit samtykke til cookies?

Dit samtykke gælder for følgende domæner: fof.dk samt samtlige de fof-hjemmesider, der er tilknyttet fof.dk samt FOF-foreningernes nyhedsbreve.

Tredjeparts cookies

På fof.dk benytter vi os af en række tredjeparts services. Disse services bruger til tider også cookies. Blandt andet bruges tredjeparts cookies til at lave statistik på dine besøg på fof.dk, her bruger vi cookien til fx at vide, hvilke sider du besøger, og hvor lang tid du er på dem. Her bruger vi systemer fra Google Analytics og Hotjar.

Disse cookies bruges til at lave statistik på, hvordan brugerne benytter vores hjemmeside.

Der lagres desuden cookies, når der benyttes tjenester og komponenter fra Google, såsom Google Maps, hvor du kan se, hvor undervisningen foregår.

Fof.dk indeholder også 3. parts komponenter som fx "Facebook del".

Disse 3. parts komponenter bevirker, at Facebook eller Google modtager tekniske data om din browser, IP-adresse, og hvilke sider du besøger på fof.dk og de underliggende FOF-hjemmesider. Hvis du er logget på for eksempel Facebook eller Google, når du besøger fof.dk, så kan Facebook/Google henføre disse data med din profil. Den behandling, som indehaveren af 3. parts komponenten foretager, er udelukkende et forhold mellem dig og indehaveren af 3. parts komponenten.

FOF anvender en Facebook-pixel til at målrette relevant kommunikation på Facebook på baggrund af de besøgendes adfærd og måle effekten af annoncer. FOF kan ikke se din personlige profil på Facebook og ved ikke hvem du er ved et besøg – selvom du er logget ind på Facebook på samme enhed. FOF kan udelukkende lave målrettet kommunikation til en målgruppe af tidligere besøgende – ikke enkeltpersoner.

Brug af personoplysninger

Vi afgiver aldrig dine personoplysninger til tredjepart, hvis du ikke selv udtrykkeligt har giver samtykke til det. Vi indsamler kun de personoplysninger, som du selv har givet os i forbindelse med din tilmelding til konkrete FOF-aktiviteter .

Kontakt omkring dine personoplysninger

Med afsæt i Persondataloven har du ret til at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du har også mulighed for at gøre indsigelse.

Hvis du ønsker at få adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos FOF, er du velkommen til at kontakte os på info@fof.dk. Det er også her, at du henvende dig til os, hvis de data, som vi har registreret om dig ikke er korrekte eller hvis du har andre indsigelser.

Beskyttelse af personoplysninger.

Lovgivningen kræver, at dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Derfor gemmer vi dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes.

Udviklingen på IT-området går hurtigt. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

Du har i henhold til persondataloven mulighed for at klage til Datatilsynet, hvis du har indsigelser over vores behandling af personoplysninger.

Sådan kontakter du FOF:

Mail til info@fof.dk eller

Skriv til FOF’s sekretariat
Peder Skrams gade 5, 1. sal
1054 København K.