Skip to content
Babymad - grønstsagsret, mini-maker kursus hos FOF Aarhus

Mini-maker opskrift: Rød grøntsagsret

Rød grøntsagsret - med mange grøntsager

Få masser af grønt ind i babys overgangskost med denne røde grøntsagsret. Opskriften kan varieres med forskellige ingredienser, som du kan læse mere om under TIP. Opskriften er udarbejdet ifm. vores barselsworkshop Mini-maker: Babymad 4-12 måneder.

 

Ingredienser:

1 fed hvidløg
1 lille løg
1 rød snackpeber
⅓ squash
⅓ aubergine
200 gr. tomater
2 spsk. olie til stegning
1 tsk. fedtstof

Sådan gør du:

Skær løg og hvidløg i små tern. Skyl grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker. Varm olien i en lille gryde, tilsæt løg og lad dem simre ved svag varme i ca. 5 minutter. Tilsæt hvidløg, peberfrugt samt squash, og lad det simre i yderligere 5 minutter. Tomaterne tilsættes, og lad retten simrer ved svag varme i cirka 15 minutter. Der kan tilsættes lidt vand undervejs, hvis retten bliver for tyk. Tilsæt fedtstof. Når det hele er kogt mørt, blendes retten til en grov konsistens med lidt bid i. Retten køles let af inden servering.

TIP

Variér grøntsagerne med fx broccoli, gulerødder eller butternut squash.

Download: Mini-Maker opskriftsfolder

Mini-maker hos FOF Aarhus. Atlas af Maria Ellermann

Fødsel - før og efter

Overgangskost til baby

Få tips til retter på kurset Mini-Maker, der retter sig mod babyer i alderen 4-12 måneder.