Skip to content

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

Det skal være trygt for dig at gå på aftenskole - se retningslinjerne for Covid-19

Retningslinjer ifm. Covid-19
Detalje fra maleri af P. S. Krøyer

Kunst - Kulturhøjskolen

Portrætkunsten i Danmark: Mennesker i maleri og skulptur fra senmiddelalderen til i dag

Ved mag.art. Mette Smed

Når man ser på et portræt, kan man aflæse mange ting. Stilarten kan analyseres ud fra malemåden, eller en skulpturs udformning, påklædning og genstande i billeder kan vise personens sociale placering som fx konge, statsmand, kunstner eller videnskabsmand, dronning, hustru eller moder. Gruppeportrætter fortæller om menneskers indbyrdes forhold, og interiører eller landskaber fortæller om boliger og natursyn.

Vi skal se på personernes liv og portrætternes anvendelse, på stil og mode, på personernes omgivelser og livsbetingelser, på hver periodes kunst og arkitektur, sociale forhold og åndsliv.

Torsdage kl. 09.30-13.30
Hold nr.: 6094

billede af Mette Smed

Om Mette Smed
Mette Smed er mag.art. i Kunsthistorie, tidligere ekstern lektor ved Kunsthistorie, Aarhus Universitet. Hun underviser og holder foredrag over hele landet. Hos FOF Aarhus arrangerer Mette desuden kunstture.

Kunst er en del af Kulturhøjskolen.