Mor, barn, forældre og bedste

Sensitive og/eller for tidlig fødte børn og deres forældre 0-9 mdr.

Børn og deres forældre 0-9 måneder. Urolig søvn, sart mave og større følsomhed/sensitivitet er noget af det disse børn kan kæmpe med. Kom og få en grundig forståelse af hvad det vil sige at være særlig sensitiv og få konkrete værktøjer til hvordan du kan hjælpe dit barn og dig selv til at skabe de bedste betingelser for en god hverdag.

Hos hvert femte barn er nervesystemet mere fintfølende - dvs. barnet registrerer og bearbejder flere indtryk og stemninger - og bearbejder indtrykkene mere nuanceret og detaljeret. Barnet har derfor mere at forholde sig til end andre børn. Dette betyder også at sensitive børn lettere bliver overstimulerede og udmattede - fordi der ganske enkelt skal mindre til før det sker.

Når vi lærer at forebygge og håndtere overstimulering er der mange positive sider ved at være særlig sensitiv. Vi  blander teori og praksis - så vi skal både bevæge os og lytte. Vi skal arbejde med barnets grundsanser - følesansen, muskel-led sansen og den vestibulære sans - så udover at lege, synge og bevæge os skal vi også give babymassage. Ved massage frigøres hormonet oxytocin, også kaldet "føl dig godt tilpas hormonet" og det fremmer afspænding og ro. Massagen stimulerer desuden fordøjelsen og den kan være et effektivt sovemiddel.