Foredrag og Debatarrangementer

FOFs kulturdage

FOFs KULTURDAGE er et tilbud for alle interesserede, der gerne vil opleve inspirerende og oplysende dage i et hyggeligt fællesskab. 

Dagene starter kl. 09.30 med velkomst og formiddagskaffe før det første foredrag. Kl. 12 serveres frokost og kl. 13 følger dagens andet foredrag, inden der - efter eftermiddagskaffen - sluttes af med en sang kl. 15.00.

Alle kan deltage - eneste krav er nysgerrighed og interesse. Man tilmelder sig og betaler samlet for begge dage.

Onsdag 7. februar er foredragsholderne Peter Sørensen og Djurslands Spillemændene


I dagens første foredrag skal vi høre tidligere Falckredder Peter Sørensen i "Mit Grønlandske eventyr". Peter fortæller om , hvordan 14 dages vandring i Sydgrønland endte med 12 års arbejde/fritid med oplevelser blandt Ilulissats kæmpe isbjerge og hvor springende hvaler var en del af arbejdsdagen med bl.a. helikopter som budcyklen. Foredraget ledsages af billeder fra livet og oplevelserne i Grønlands største turistby - Ilulissat (Jacobshavn).

Efter frokost handler det om Jeppe Aakjær og vi skal høre Djursland Spillemændene i en foredragskoncert under titlen: "Nu er dagen fuld af sang". "Det handler om Jeppe Aakjær, fordi han har en fantastisk evne til med en blanding af jævne ord, dialekt, rytme og digterisk indlevelse af skabe sange, digte og romaner, der berører hans læsere dybt. Samtidig er der megen fin humor i hans værker", siger Helge Sørensen fra Djurslands Spillemændene. 

Onsdag 7. marts er foredragsholderne hospitalsklovnen Petunia og drabschef Kurt Kragh 

Vi starter dagen med hospitalsklovnen Petunia, som fortæller kort om tankerne bag hospitalsklovnens arbejde, herunder hvilke redskaber de bruger, og hvordan de virker. Sommetider ønskes et bestemt tema, som fx "Klovne som kommunikationsmetode", "Humor på arbejdspladsen" eller "At klovne for demente". Det kan også være en temadag eller workshop med et bestemt fokus. Petunia fortæller små historier fra hendes hverdag på børneafdelingerne, voksenafdelingerne og fra plejehjemmene, som hver især afspejler det tema hun taler om. 

Om eftermiddagen bliver det mere alvorligt, når drabschef Kurt Kragh fortæller om de største mordsager og ser tilbage på nogle af de mest spektakulære drab i nyere dansk historie, som han har stået i spidsen for at efterforske. I foredraget beskriver drabschefen om de syv motiver, der ligger bag den ultimative forbrydelse - at slå ihjel: Jalousi. Hævn. Begær. Profit. Magt. Udstødelse. Fanatiske. Kurt Kragh fortæller medrivende om drabsefterforskerens værktøjer i efterforskningen - om f.eks. profilering af gerningsmænd og afhøringsmetoder, men også om teamwork, grundighed, kløgt og held! 

Se programmet HER

 

Holdnummer: 40025
Periode: 11-10-17 til 08-11-17
Onsdag 09:30 - 15:00
2 gange
Underviser: Lene Fribo
Sted: Grenaa, Pavillonen
Pris: kr. 680
Lignende hold
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
181030
ons 07-02-18 09:30
Grenaa, Pavillonen
4 lekt.
Kr. 690