Foredrag og Debatarrangementer

FOFs kulturdage

FOFs KULTURDAGE er et tilbud for alle interesserede, der gerne vil opleve inspirerende og oplysende dage i et hyggeligt fællesskab. 

Dagene starter kl. 09.30 med velkomst og formiddagskaffe før det første foredrag. Kl. 12 serveres frokost og kl. 13 følger dagens andet foredrag, inden der - efter eftermiddagskaffen - sluttes af kl.15.00.

Alle kan deltage - eneste krav er nysgerrighed og interesse. Man tilmelder sig og betaler samlet for begge dage.

Onsdag 2. oktober er foredragsholderne Casper Clemmensen og Henrik Platz på akustisk guitar og Jens Nørgaard på kontrabas.

Kl. 10.00 - Casper Clemmensen fortæller om Solskinsøen Anholt. 

I dagens første foredrag skal vi høre Casper Clemmensen  fortælle om Solskinsøen Anholt Midt i det åbne Kattegat, blandt frådende bølger og mågernes skrig, ligger Danmarks mest isolerede samfund, på den lille ø Anholt. Fra hele Norden rejser folk hvert år hertil hver sommer, for at opleve øens berømte hvide sandstrande, de mange solskinstimer og de billige jomfruhummere, 
men den lille ø, midt i Kattegat gemmer også på de mest utrolige historier om Danmark. Tag med på en rejse ind i Anholts mytiske fortid og hør om vikingekonger og stolte drageflåder- om gamle 
Guder og naturmagi- om Valdemars Sejrs borg og Marsk Stigs hemmelige plan- om det drabelige slag om Anholt i 1811, hvor unge Djurslændinge måtte lade livet i ørkenens tørre sand og om 
kampen for Kattegat under den tyske besættelse. Alt sammen historier der har den smukke lille ø, Anholt som omdrejningspunkt.

Kl. 13.00 - Henrik Platz med Johannes V. Jensen - Nu kommer lyset   

Efter frokost tager vi på en rejse i nobelpristageren Johannes V. Jensens forfatterskab og liv med Henrik Platz på akustisk guitar og Jens Nørgaard på kontrabas. Henrik Platz har sat ny musik til Johannes V. Jensen for at få os til at lytte igen til skønheden i hans digte. Det er smukt, underholdende og indholdsrigt. Vi kommer i en kombination af fortælling og koncert tæt på Johannes V. Jensens forhold til naturen, troen og det åndelige, ligesom vi kommer til at høre fortolkninger af Johannes V. Jensens kærlighedsdigte, som hylder kvinden som det ypperste i verden. Alt trækkes op til nutiden, så vi i dag kan bruge Johannes V. Jensens digte til at genfinde glæden ved naturen og værne om kærligheden.

Henrik Platz udgav i 2017 han den kombinerede CD & Bog ”Nu kommer lyset” med nye musikalske fortolkninger af Johannes V. Jensens naturdigte. Den næste udgivelse ”Kvinden & Kærligheden” er nu under indspilning sammen med Jens Nørgaard på kontrabas.

 

Henrik Platz er musiker og billedkunstner og er kendt for sit mangeårige arbejde for økologi og bæredygtighed, bl.a. med introduktion af Ø-mærket. Jens Nørgaard er en etableret del af det østjyske musikmiljø indenfor jazz, rock og andre stilarter og har også arbejdet som projektleder og iværksætter indenfor kultur og æstetik.

Læs mere: www.nukommerlyset.dk)

Onsdag 6. november foredragsholderne Tom Buk-Swienty og Gitte Hornshøj.

Kl. 10.00 – Tom Buk-Swienty med ”Løvinde von Blixen” - Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika. 

Med sin selvbiografiske roman Den afrikanske farm fra 1937 om sine 17 år som kaffefarmer i Kenya, slog Karen Blixen for alvor sit navn fast som internationalt kendt forfatter. Men selv om hendes bog har mange selvbiografiske elementer er der tale om en roman. Store dele af bogen – og næsten alt i den senere Oscar-belønnede spillefilm Out of Africa (1985) med Meryl Streep og Robert Redford – er fiktion eller glamourisereringer.

Men hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika? Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty i dette foredrag med udgangspunkt i sin nye store biografi, Lioness, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika. Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne.

Kl. 13.00 – Gitte Hornshøj – Takt & tone – med plads til unoder.

I ”Takt og tone – med plads til unoder” vil Gitte Hornshøj levere et energi- og humørfyldt foredrag med fokus på, at dem der forstår sig på de synlige og usynlige spilleregler i samvær med andre, opnår større succes og livskvalitet. Gennem foredraget vil Gitte tage udgangspunkt i sit eget liv med afsæt i den gode opførsel. Et festligt foredrag med fokus på takt og tone, men samtidig med plads til unoder. 

Gitte Hornshøj er en populær foredragsholder, som holder inspirerende, eftertænksomme og humoristiske foredrag, hvor publikum ikke kan undgå at gå hjem uden et stort smil på læben efter et hudløst ærligt foredrag i selskab med Gitte. Mange kender Gitte som blogger, brevkasseredaktør, klummeskribent for flere medier og debattør i TV. Hun har tidligere drevet gourmet restaurant i Herning, og driver i dag, sammen med sin mand, en fest- og kursusvirksomhed på deres fælles gård i Jelling.

Læs hele programmet HER


Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
192030
ons 02-10-19 09:30
Grenaa, Pavillonen
4 lekt.
Kr. 750