Foredrag og Debatarrangementer

FOFs kulturdage

FOFs KULTURDAGE er et tilbud for alle interesserede, der gerne vil opleve inspirerende og oplysende dage i et hyggeligt fællesskab. 

Dagene starter kl. 09.30 med velkomst og formiddagskaffe før det første foredrag. Kl. 12 serveres frokost og kl. 13 følger dagens andet foredrag, inden der - efter eftermiddagskaffen - sluttes af med en sang kl. 15.00.

Alle kan deltage - eneste krav er nysgerrighed og interesse. Man tilmelder sig og betaler samlet for begge dage.

Onsdag 7. februar er foredragsholderne Peter Sørensen og Grethe Hagensen og Bent Jakobsen viser billeder og fortæller om Danmark dejligst.


I dagens første foredrag skal vi høre tidligere Falckredder Peter Sørensen i "Mit Grønlandske eventyr". Peter fortæller om , hvordan 14 dages vandring i Sydgrønland endte med 12 års arbejde/fritid med oplevelser blandt Ilulissats kæmpe isbjerge og hvor springende hvaler var en del af arbejdsdagen med bl.a. helikopter som budcyklen. Foredraget ledsages af billeder fra livet og oplevelserne i Grønlands største turistby - Ilulissat (Jacobshavn).

Efter frokost handler det om Danmark dejligst. Med H.C. Andersens ord: ”Jeg tror, der er skønnest i Danmark” rejser vi tværs gennem Danmark og stopper op ved nogle af de mange dejlige udflugtsmål og kulturhistoriske steder. Barske klinter ved Stevns afløses af det milde Fyn, hvor Danmarks nok største komponist Carl Nielsen voksede op. Vi besøger selvfølgelig hans barndomshjem og Carl Nielsen Museet i Odense. På Møllebakken i Kerteminde åbnede kunstnerparret Alhed og Johannes Larsen deres hjem for Fynbomalerne, og i Odsherred opstod der i 1930’erne en kunstnerkoloni, som lod sig inspirere af det smukke landskab. Der fortælles om mange andre kulturpersonligheder, og den smukke danske natur opleves både gennem kunstnernes billeder og gennem fotolinsen.

Grethe er fortæller og Bent, som i øvrigt er født i Grenaa, er tidligere pressefotograf. Vedhæftet et par gode billeder fra foredraget. 

Onsdag 7. marts er foredragsholderne hospitalsklovnen Petunia og drabschef Kurt Kragh 

Vi starter dagen med hospitalsklovnen Petunia, som fortæller kort om tankerne bag hospitalsklovnens arbejde, herunder hvilke redskaber de bruger, og hvordan de virker. Sommetider ønskes et bestemt tema, som fx "Klovne som kommunikationsmetode", "Humor på arbejdspladsen" eller "At klovne for demente". Det kan også være en temadag eller workshop med et bestemt fokus. Petunia fortæller små historier fra hendes hverdag på børneafdelingerne, voksenafdelingerne og fra plejehjemmene, som hver især afspejler det tema hun taler om. 

Om eftermiddagen bliver det mere alvorligt, når drabschef Kurt Kragh fortæller om de største mordsager og ser tilbage på nogle af de mest spektakulære drab i nyere dansk historie, som han har stået i spidsen for at efterforske. I foredraget beskriver drabschefen om de syv motiver, der ligger bag den ultimative forbrydelse - at slå ihjel: Jalousi. Hævn. Begær. Profit. Magt. Udstødelse. Fanatiske. Kurt Kragh fortæller medrivende om drabsefterforskerens værktøjer i efterforskningen - om f.eks. profilering af gerningsmænd og afhøringsmetoder, men også om teamwork, grundighed, kløgt og held! 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
181030
ons 07-02-18 09:30
Grenaa, Pavillonen
4 lekt.
Kr. 690