Foredrag og Debatarrangementer

Nick Horup - Hvem er gak-gak?

Nick Horup var manden, der på kærlig vis gav hele den danske befolkning et indblik i de to psykisk udviklingshæmmede drenges opvækst igennem 90'erne. Udsendelser som "Er jeg helt gak, mor?" fra 1992, "Er jeg stadig gak-gak?" fra 1995, "Ikke helt gak" fra 2000 og "Morten og Peter i Dublin" fra 2003 gjorde de 2 drenge landskendte og alle tog dem til deres hjerter. I det seneste dokumentarprogram ´Morten og Peter - stjernerne på vej´fra 2014 er de blevet unge mænd i 30´erne.

Morten Jensen, der døde i maj, fik i det sidste program opfyldt sit helt store ønske, nemlig at møde daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Uden tvivl var Morten Jensen , Peter Palland og Nick Horup med til at nedbryde nogle fordomme om psykisk udviklingshæmmede og gøre livet lidt lettere for andre psykisk udviklingshæmmede. Med sine udsendelser viser Nick, at udviklingshæmmede på samme måde som andre ikke er en ens masse, men derimod mennesker på godt og ondt - og typemæssigt meget forskellige.

Foredraget handler også om, hvordan vi andre forholder os til mennesker som Morten og Peter. Der er lagt op til en aften, hvor folk får sig et godt grin når der vises klip og fraklip. Samtidig får man noget at tænke over.


Foredraget tilbydes i samarbejde med Rønde Sparekasse og Rønde Høj-og Efterskole.