Foredrag og Debatarrangementer

Svend Brinkmann- Gå glip & Ståsteder

Psykologiprofessor Svend Brinkmann har om nogen formået at sætte dagsordenen de seneste år ved at gå imod tidens tendenser, stoppe op og sige nej! Med bøgerne ”Stå fast”, ”Ståsteder” og ”Gå glip” har han været fast inventar på bestsellerlisterne og i medierne.

Du har nu mulighed for at opleve Svend Brinkmann live, når han med et tankevækkende og ikke mindst underholdende foredrag bringer hans seneste 2 bøger til live. Efter Svend Brinkmanns underholdende gennembrudsbog ”Stå fast”, hvor han gjorde op med tidens udviklingstrang, -tvang og positivitet åbnede der sig et nyt spørgsmål. Hvad er egentlig værd at stå fast på, hvad har man pligt til og hvad er overhovedet et meningsfuldt liv? 
Svaret kom i opfølgningsbogen ”Ståsteder”, hvor han listede 10 kritiske værdier at stå fast på, hvilket foredraget tager udgangspunkt i. 

Foredraget fortsætter over i hans nyeste bog ”Gå glip”, hvor han går i dybden med begrænsnings kunst i en tid, hvor man for guds skyld ikke må glip af noget. En begrænsning der er nødvendig, hvis vi ikke skal udpine både naturens og vores egne menneskelige ressourcer. Derfor skal vi som samfund og individer lære begrænsningens kunst - faktisk kan det at gå glip af ting gøre, at vi opnår et bedre liv.

Om Svend Brinkmann: Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder. 

I 2015 modtog han DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris, og senere har Weekendavisen kåret ham som den vigtigste intellektuelle i Danmark.

Foredraget tilbydes i samarbejde med Rotary i Grenaa samt med og på Grenaa Gymnasium.

UDSOLGT