Foredrag og Debatarrangementer

Besøg Pindstrup Mosebrug

DJURSLAND har brug for at vi alle er AMBASSADØRER for vores dejlige område. For at være en GOD AMBASSADØR skal du også være viden om nogle af de mange aktiviteter der er i din kommune. FOF inviterer 

på besøg, så du kommer ind bag "facaden" og kommer til at kende disse for Djursland vigtige
arbejdspladser. 

Pindstrup Mosebrug A/S er en virksomhed med tæt tilknytning til Djursland. Den blev grundlagt i Pindstrup i 1905 af Johannes F. la Cour, og her ligger hovedkontoret stadig. Med ca. 25 medarbejdere er det hjertet i det, der er i dag er en stor, global virksomhed med eksport til ca. 100 lande verden over - primært til professionelle gartnerier.

Kontoret er netop ”bare” et kontor, og kernen i Pindstrup Mosebrug er selve produktionen af voksemedier baseret på tørv (sphagnum). Derfor starter virksomhedsbesøget i Fuglsø Mose ved Stenvad, hvor Pindstrup indvinder en del af den tørv, der bruges i produkterne. Vi går en tur ud i mosen og ser områderne, hvor indvindingen foregår, samt den omkringliggende natur, hvor Pindstrup har genoprettet moseområder, og hvor sphagnumplanten trives og breder sig. 

Efter besøget i mosen kører vi de 5 km til Stenvad Mosebrugscenter, hvor medarbejdere fra Pindstrup fortæller om virksomheden, dens udvikling og dens produkter - og hvorfor jord ikke bare er jord.

Fuglsø Mose, Kvasbrovej 16/Stenvad Mosebrugscenter, Stendyssevej 14

Husk påklædning efter vejret og fornuftigt fodtøj.

Tilmeld dig og bliv KLOGERE på Pindstrup Mosebrug. 

UDSOLGT

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
184045
tir 02-10-18 18:00
Fuglsø Mose
1 lekt.
Kr. 95