Kulturrejser & Udflugter

Festlig Københavnertur

Tag med FOF på denne festlige Københavnertur, hvor vi fejrer Tivolis175 års jubilæum med et fyrværkeri af et program. 

Vi besøger Bjørn Wiinblads hus og atelier. Vi oplever denne sprudlende multikunstners univers. Han lavede alt fra danske platter og teaterkostumer til guldbelagte spisestel til shahen af Persien.

I år er det 100 år siden Bjørn Wiinblads fødsel og vi hører hans mangeårige samarbejdspartner fortælle anekdoter og ser Bjørn Wiinblads fantasifulde samling fra rejser rundt i verden. 
Vi besøger Tivoli og oplever jubilæumsforestillingen DIVAER I GLAS i Tivolis Glassal. Vi tager med tilbage til svundne tider, når Caroline Henderson, Cecilie Stenspil og Birgitte Hjort Sørensen genfortolker Tivoli Varietéens musikhistorie og giver klassikerne et nutidigt tvist gennem legendariske kvindeskikkelser som Josephine Baker, Marlene Dietrich og Ella Fitzgerald, der alle har trådt deres hæle på den historiske scene i Glassalen. 

Efter forestillingen nyder vi en lækker middag i den traditionsrige restaurant Grøften.  Og så er der tid til at gå rundt og nyde aftenstemningen i Tivoli, lytte til musikken og se de smukke lyssætninger inden vi slutter med Tivolis store velkomponerede fyrværkerishow.

Efter en 4stjernet hotelovernatning og morgenmad, lægger vi ruten gennem det smukke fynske efterårslandskab for at besøge Johannes Larsen Museet. Vi træder ind i fugle- og naturkunstneren Johannes Larsens flyvende fugleunivers og ser hans enestående værker af naturen omkring Kerteminde. Og som bonus ser vi særudstillingen GRØN med malerier af Christine Svane, som var Johannes Larsens søster og gift med Sigurd Svane. En engageret rundviser giver en introduktion til museet, kunsten og historien og til særudstillingen. Vi nyder udsigten medens vi får vor frokost i det nyrestaurerede Kaffehus, inden turen igen går mod Djursland.