Kulturrejser & Udflugter

Grønlandsk oplevelsesrejse

Når man taler om Grønland forestiller de fleste sig sne så langt øjet rækker,
Isbjerge der skyder op fra havbunden, små farvede træhuse og ikke mindst eventyr på hundeslæde.

Vi er glade for at kunne tilbyde det hele i denne vinterpakke til ”Isbjergenes by” Ilulissat, beliggende nord for polar-cirklen - primært kendt for deres UNESCO beskyttede isfjord. Byen er blandt en af de største i Grønland og vi skal bo på det berømte Hotel Arctic, der uden tvivl er det bedste i landet, med en helt fantastisk restaurant og ikke mindst udsigt over isfjorden. I tilfælde af klart vejr er der gode muligheder for at se nordlys lige uden for hotellet eller fra terrassen.

De 5 dage i det kolde nord indeholder byvandring med besøg på museet, der ligger i det hus, hvor Knud Rasmussen blev født. Vi besøger også den gamle heliport, hvorfra vi går af den etablerede plankebro til mundingen af isfjorden. Her ser vi ruinerne af den gamle eskimoiske boplads Sermermiut, samt Kællingekløften, hvor bopladsens ældste - ifølge sagnet - kastede sig i vandet under hungersperioder. Vi skal på sejlads til isfjordsmundingen og vi kommer helt tæt på flere isbjerge, og får virkelig følelsen af, at man er midt i den arktiske natur, når den viser sig fra sin flotteste side. At køre i hundeslæde i Grønland er et ”must”, som vi naturligvis har lagt ind i programmet. Vi skal på en dagslang hundeslædetur ud i den ”hvide verden”.
Vores mål er den lille lokale fangerbygd Rodebay, ca. 2½ times kørsel fra Ilulissat, Her går livet går sin stille gang mens de ca. 35 indbyggere ernærer sig ved lidt fiskeri og jagt i nærområdet. Der er tid til at vandre gennem bygden inden vi skal have lunch på den lille lokale Restaurant H8. Det sidste døgn tager udgangspunkt i Kangerlussuaq, hvorfra vi kører med 4 hjulstrunke køretøjer ind til Indlandsisens kant. Undervejs er der mulighed for at komme ganske tæt på polarræve, polarharer og måske ser vi de spændende moskusokser.

Denne rejse giver mulighed for at opleve det rigtige Grønland og ikke mindst lokal befolkningen.

På utallige opfordringer gentager FOF en af sine succesrige kulturrejser. I 2008 deltog 17 deltagere i en unik og indholdsrig Grønlandsrejse.

Download program her


Tilmelding direkte til skoleleder Lene Fribo på 21296988 eller lene@f-djursland.dk

Holdnummer: 181050
Periode: 23-03-18 til 27-03-18
Fredag 00:00 - 00:00
5 gange
Underviser: Lene Fribo
Sted:
Pris: kr. 19600