Kulturrejser & Udflugter

Højskole på Anholt

3 dage på skønne Anholt med historie, landskab og sange – landet rundt i den blå.

Vi skal både opleve Anholts landskab og hele Danmarks historie ved at synge os gennem landet. 

Højskolesangbogen er fyldt med både historie og historier: sangene beretter om sejre og nederlag, fryd og trængsel, samling og splittelse, både på det nationale og personlige plan. Folkelige viser, Grundtvigs historiske digte, Aakjærs polemiske sange og mange, mange andre har været med til at forme os og vores selvforståelse som nation. Gennem sangen får vi også oplevelsen af geografisk sammenhæng i vores lille land. 

Tema 1: (tirsdag)

Historiske højdepunkter: Dannevirke og Storebæltsbro, grænsedragning, besættelse og integration, herremænd og tyende. Alt dette er omtalt i sangbogen, og vi tager turen hele landet rundt.

Tema 2: (onsdag)

De store mænd og kærligheden. Johannes V, Jeppe Aakjær, Grundtvig, og mere nutidigt Jens Rosendal; alle beskriver deres lyster og længsler i poesi, der ofte indeholder stærke naturbilleder. Vi går tæt på personhistorierne.

Tema 3: (torsdag)

Højskoleliv: højskolen er Danmarks velnok bedst funderede almenkulturelle og identitsdannende institution. Den rummer andelsbevægelse og reformpædagogik, kultur – og klassekamp, samt en stor kærlighed til den fælles fortid og det folkelige fællesskab. Derfor er højskolehistorie Danmarkshistorie!

(Hvor det er muligt vil vi også synge udendørs!)

Prisen er inkl. foredrag, frokoster og aftensmad, men ekskl. drikkevarer, transport og overnatning/morgenmad.         

HUSK at bestille evt. færgebillet og overnatning i god tid!

Højskolen støttes af Norddjurs Kommunes udviklingspulje for folkeoplysningsområdet.


Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
181027
man 04-06-18 12:00
Anholt Forsamlingshus
Casper Clemmensen
6 lekt.
Kr. 1550