Kulturrejser & Udflugter

Peter Brandes - SKABERKRAFT

SKABERKRAFT 
PETER BRANDES OG HANS KUNSTSAMLING


I 2019 fylder billedkunstneren Peter Brandes 75 år, og i den anledning arbejdes der på en stor udstilling om Peter Brandes og hans kunstsamling.

Anledningen er at ”biografere” polyhistoren, museumsmennesket og de store, men netop basale, fortællingers mand og netop at gøre det ved at påvise sammenhængen mellem livsværkets temaer og den konkrete indsamling af mytologier, indtryk og forenklinger, der ligger bag. Udstillingen deles rent fysisk i to, således at Johannes Larsen Museet rummer de ikke-kristne myter i udstillingen ”Den tabte tid” og på Museet for Religiøs Kunst i udstillingen SKABERKRAFT sættes fokus på de talrige kristent inspirerede værker, som Peter Brandes har udført, ikke mindst i forbindelse med kunstnerens store kirkeudsmykningsopgave, herunder bla Roskilde Domkirke og den lokale Nørre Nissum Kirke. 

Det er lykkes FOF at lave aftale med Peter Brandes om at han vil møde FOFs gæster på Museet for Religiøs Kunst og fortælle om udstillingen SKABERKRAFT. 

Tag med på denne busudflugt fra Grenaa med opsamling i Rønde. Undervejs i bussen introducerer billedkunstner og rejseleder Bente Elisabeth Endersen til dagens oplevelser, mens vi nyder en kop kaffe og et smurt rundstykke. Vi når Nørre Nissum Kirke sidst på formiddagen og får et kig på Peter Brandes’ flotte kirkeudsmykning. 
Herefter kører vi til Museet for Religiøs Kunst, hvor vi starter med en lækker frokost.

Peter Brandes møder os i cafeen og introducerer os her til udstillingen, som vi selv efterfølgende bevæger os rundt i. 
Midt på eftermiddagen vender vi næsen mod Djursland, forventet ankomst til Grenaa kl. 20.00 en FANTASTISK oplevelse rigere.

I prisen er inkl. bus, guide, entre, udstilling, frokost og let forpljening i bus. 

Foredraget tilbydes i samarbejde med Grenaa Kunst og Musikforening.

Se hele programmet HER