Kulturrejser & Udflugter

Højskole Anholt

3 HØJSKOLE-DAGE MED SPÆNDENDE FOREDRAG OG NATUROPLEVELSER MED NATIONAL- OG RELIGIONS-HISTORIKER CASPER CLEMMENSEN

Casper Clemmensen er dette års spændende oplægsholder. Casper er uddannet national og religions-historiker bosat i Aarhus. Mange år som undervandsjæger, fridykker, sejler og surfer har bundet Casper i et tæt kærlighedsforhold til havet omkring de danske kyster og det kombinerer han med sin passion for Nordens kultur og identitet. 
Til daglig fungerer Casper Clemmensen som guide og foredragsholder.Casper Clemmensen fungerer derudover som vært for TV2, bl.a. med Villy Søvndal og Troels Kløvedal. I de seneste projekter kan man finde Casper 
Clemmensen som vært på programserierne "Ekspedition 56" og "Jagten på Anholt" på TV2 Østjylland, samt den kommende sæson af det landsdækkende " Fra kyst til Kyst" 

Program:
Mandag 4. juni:
kl. 18.00, middag på Anholt kro med velkomst og praktiske oplysninger
kl. 19.30, Anholt Forsamlingshus

Fortælleaften om Anholts kulturhistorie Intet andet sted i det danske kongerige er omgivet med mere mystik end den smukke men isolerede ø Anholt. Øens tidligste historie hvisker om blodige vikingeslag og 
kongefæstninger og sammen med Casper Clemmensen drager igennem øens dramatiske og utrolige historie fra Vikingernes drageflåder og til det store ørkenslag mellem danskere og englændere i 1811.Det er fortællingen om menneskets higen efter den evige frihed, om menneskets kamp mod hinanden og den overvældende natur som har skabt øen, og så er det fortællingen om hele den nordlige verdens fødsel i Kattegats blå bølger.

Tirsdag 5. juni:
kl. 10.00, Anholt Forsamlingshus med kaffe/te/isvand

Fortællecafé om tro og overtro. Før den kristne tro kom til Norden, myldrede Danmarks natur med overnaturlige væsener og magi. Kristendommen fik bugt med denne overtro, men nogle få isolerede steder, kan man stadig få et indblik i forfædrenes magiske syn på naturen, hvilket vi moderne danskere kunne lære meget af. Utroligt nok, findes rester af den gamle tro, stadig på Anholt, så tag med ud på en fortælling om øboernes forhold til dansende Elverpiger, lykkebringende dværgfolk, samt de mange spøgerier som Anholt er så berømt for.

Kl. 12.30, frokost på Anholt Kro. Eftermiddag til fri disposition - evt. vandretur til Sønderbjerg i vikingernes fodspor.
Kl. 18.00, Middag på Anholt Kro
kl. 19.30, Anholt Forsamlingshus

Fortælleaften om kvinderoller i det før-kristne Norden i forsamlingshuset fra den nordiske mytologis fødsel og til vikingetidens afslutning, fandtes der et dansk samfund, som var styret af stærke og magiske kvinder. Med udgangspunkt i Anholt mytologiske fødsel, rejser vi gennem myterne om Skjoldmøen og videre til udgravninger af Nordens ledere, de hellige Vølver. En fortælleaften om Danmarks utrolige skabelse, om gudinder og heltinder samt den verden af krig og magi, som de mestrede.

Onsdag 6. juni:
kl. 10.00, afgang fra Anholt Forsamlingshus - vandretur med "tro/overtro"
Kl. 12.30, frokost på Anholt Kro
kl. 14.30, Anholt Forsamlingshus
Oplæg om ø-liv og livskvalitet - Ginsmagning v. Jakob

Kl. 18.30, afskedsmiddag på Anholt Kro 

Færgen til Grenaa sejler torsdag morgen kl. 08.00. 

Alle deltager i fælles måltider mandag aften og tirsdag/onsdag frokost og aften. Deltagerne skal selv sørge for evt. transport til og fra Anholt samt overnatning/morgenmad på Anholt.
Vær opmærksom på, at der ikke er offentlig transport på Anholt, kun taxamulighed. Vi kan anbefale at medbringe cykel eller evt. leje en på Anholt. 
Prisen er inkl. foredrag, frokoster og aftensmad, men ekskl. drikkevarer, transport og 
overnatning/morgenmad. 
                              
Tilmelding hurtigst muligt. HUSK at bestille evt. færgebillet og overnatning i god tid!