Kulturrejser & Udflugter

Højskole Anholt

3 HØJSKOLE-DAGE MED SPÆNDENDE FOREDRAG OG NATUROPLEVELSER

 

BLIV KLOGERE PÅ ANHOLT - NORDDJURS’ SKØNNE SOLSKINSØ             
For 4. gang tilbyder FOF Djursland 3 højskoledage på solskinsøen Anholt. 

De 2 første år var med højskolelærer Helge Teglgaard som oplægsholder og i foråret 2018 
kunne man opleve religions- og national-historiker Casper Clemmensen. 

Højskoledagene i 2019 kommer primært til at handle om Anholts historie i nyere tid, om Anholts redningstjeneste og om Jyllands sidste konger. Også denne gang er Casper Clemmensen vores inspirerende og vidende guide, der med dramatiske fortællinger formidler det historiske stof, så det næsten er som at have været der selv. 

Højskolens første foredrag: Anholts historie i nyere tid. Om livet på en sandklit midt i det frådende hav. Casper fortæller om det lille samfund midt ude i Kattegat. om øboernes udfordringer i gammel såvel som i nyere tid. Om ø-kongerne og ø-heksene, om de levende og de døde på den lille ø, Anholt.

Andet foredrag handler om Anholts redningstjeneste: Kattegats helte.
Helt oversete af Danmarkshistoriens store vingesus, findes der utallige beretninger om Anholternes heltemod og menneskelige varme, som gjorde dem kendte i hele Kattegat-regionen.

I tredje foredrag hører vi om Jyllands sidste konger: Epoken der får dansk vikingetid til at ligne en sløv efterfest. Casper fortæller om den desperate jyske frihedskrig, om Jyllands to sidste tvillingekonger, 
Danmarks fødsel og Englands grundlæggelse. En historie så utrolig, at danmarkshistorien ikke kunne rumme den...før nu!!!

Den fulde præsentation af programmet for højskoledagene i 2019 forventes klar i løbet af efteråret.

Datoerne er fastsat til 3.-5. juni 2019. Vil du være sikker på en plads så tilmeld dig allerede nu, du modtager herefter det færdige program snarest det er klar.