FOREDRAG

Ulrik Varnæs bag om Matador

MATADOR, DET DU IKKE SÅ! – FÅ ET NYT SPÆNDENDE SYN PÅ SERIEN med Ulrik Varnæs alias Jens Arentzen.

Glæd dig til et kærligt, underholdende og inspirerende foredrag, hvor Jens Arentzen forklarer den menneskelige eksistens og dennes udfordringer, ses igennem tv-serien Matadors briller.

Jens Arentzen der i Matador spillede den voksne Ulrik Varnæs, fortæller om dét, han oplever er det unikke ved “nationalklenodiet”. I foredraget fortæller Jens, hvorfor Erik Balling har fået den anderkendte plads i danske film og tv-serier, som han har fået. Du vil opdage, hvilke metoder, der blev brugt til at skabe indlevelse i seriens personer. Du vil få en rundtur i den teknik, der blev benyttet, og som er det afgørende, når vi sidder og ser serien. Teknikken er blandt andet en af grundene til at vi ser den igen og igen.

I disse år tales der om, at skuespillerne netop ikke kan tale, ‘vi kan ikke høre, hvad de siger’. Den lyd kender vi ikke fra Matador. Det har to primære grunde, som Arentzen vil demonstrere: betydningen af en såkaldt ‘giraf’ og en læring i kunsten at tale, som ved gud kan blive for meget, så det lyder som Det Kongelige Teater i 1760, men mellemvejen, at det talte kan forstås, er en disciplin, der i de sidste generationer er noget, vi ikke har lært os.

Foredraget er for alle filmelskere, Matador-elskere og mennesker, der er optagede af det relationelle; hvordan mennesker forvandler mennesker.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
18402
man 24-09-18 19:00
Elværket
Jens Arentzen
1 lekt.
Kr. 125