HØJSKOLE HOS FOF

Højskole med FOF

FOFs HØJSKOLE - 5 spændende eftermiddage med forskelligt indhold.

FOF inviterer nu på 4. år til denne højskole, som har vist sig at være en stor succes. Vi mødes i salen på Græstedgård i Ølstykke. Hver onsdag vil der være en ny foredragsholder og et nyt emne. Der kan kun købes samlet billet til de 5 foredrag. Men glæd dig!

………………………………………………………………………………………………………..

ONSDAG d. 13. SEPTEMBER.

De kongelige stalde – og relationerne til Kongehuset.

Michael Mentz, kgl. staldmester, fhv. major.

Gennem mange år har Michael Mentz været leder af ”Den kongelige Staldetat”, som bl.a. er staldene på Christiansborg. Denne eftermiddag vil han fortælle om de opgaver, som heste, personel og kareter har udført for Kongehuset gennem menneskealdre. Han har været med til at planlægge og gennemføre mange kortegekørsler, når regentpar og andre kongelige skulle rundt i byen. Han vil også fortælle om uddannelsen af heste og folk, som er forudsætningen for at kunne arrangere og løse opgaverne på passende repræsentativ vis. Michael Mentz har også medvirket, når TV2 har været med til transmissioner ved kongelige højtider.

..............................

ONSDAG d. 27. SEPTEMBER

Danmark, min far og mig.

Naser Khader, MF.

Foredraget tager udgangspunkt i hans bog: khader.dk, hvor han fortæller om, da han kom til Danmark, hvordan han voksede op mellem 2 kulturer, og den danske samfundsudvikling som et flerkulturelt samfund. Men også indvandrernes syn på Danmark og danskerne, samt om en debat domineret af halalhippier. Naser er indvandrerordfører og han vil fortælle om sin forvandling fra at være demokratisk analfabet til at blive fantastisk demokrat. Som medlem af Folketinget har han sat markante spor i indvandrerdebatten – og dem deler han med os denne eftermiddag.

.............................

ONSDAG d. 4. OKTOBER.

Det Lykkelige Arabien – anno 2017

Rasmus Krath, eventyrer og foredragsholder

Rasmus Krath er fuldblods eventyrer. Han har rejst i mere end 65 lande gennem sine 41 leveår. Han rejser alene og medbringer altid sit kamera og et musikinstrument. De fleste rejser varer ofte mange måneder, hvor han bl.a. har været i Afghanistan, Somalia, Brasilien og Sudan, Han har rejst til de mest hærgede og ekstreme lande for at komme ind under huden på folk, organisationer og regimer. Ord, film, billeder og musik vil denne eftermiddag give os et indblik i og en anderledes oplevelse af andre dele af verden.

................................

ONSDAG d. 11. OKTOBER

Kai Normann Andersen i ord og toner.

Nicolai Kjølsen, pianist og fortæller.

Denne eftermiddag skal vi have et musikalsk causeri i ord og toner. Kai Normann Andersen komponerede mange dejlige og iørefaldende melodier fra dansk teater- og revys storhedstid fra 1920 til 1950. Han har lavet den ene evergreen efter den anden, f.eks. Gå med i lunden, Pige træd varsomt, Glemmer du… eller Mød mig på Casiopeia. Hans produktion var særdeles stor og spændte vidt.

Nicolai Kjølsen vil fortælle om Kai Normann´s liv og hans musik. Han vil spille nogle af hans stykker for soloklaver. Men vi skal sandelig også selv synge med på en række af hans kendte numre, sådan at vi kommer hele vejen rundt om Kai Normann Andersen.

...................................

ONSDAG d. 25. OKTOBER.

Slædepatruljen Sirius

Anders Kjærgaard, cand. psych. og leder af Siriuspatruljen.

Det er ikke svært at holde hovedet koldt, når temperaturen er 2-cifrede minusgrader på de op til 4 måneders slæderejse, når dansk suverænitet skal fastholdes i Nordøstgrønland i et 18.000 km stort område. Det kræver både fysiske, og psykiske krav til soldaterne, men også forståelse og respekt for landets natur. En patruljetur er på omkring 26 måneders tjeneste: om vinteren på hundeslæde – om sommeren på små kuttere i fjordene. Men altid i de barske polare områder.

Anders Kjærgaard har været leder af Siriuspatruljen fra 2009-11 og 2015-16, og han medtager de flotteste billeder fra dette arbejde.

Der sælges kun en samlet billet á 380 kr. til alle 5 foredrag (mulighed for pensionistrabat).

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
17305
ons 13-09-17 13:00
Stenløse Kulturhus
Diverse Foredragsholdere
5 lekt.
Kr. 380