HØJSKOLE HOS FOF

Højskole med FOF

FOFs HØJSKOLE - 5 spændende eftermiddage med forskelligt indhold.

FOF startede sidste år denne højskole, som viste sig at blive en stor succes. En del gik forgæves, så nu er vi rykket til Stenløse Kulturhus. Hver onsdag vil der være en ny foredragsholder og et nyt emne. Der kan kun købes samlet billet til de 5 foredrag. Men glæd dig!

………………………………………………………………………………………………………..

ONSDAG d. 14. SEPTEMBER

Prins Henrik – Dronning Margrethes mand.

v. Stig Ulrichsen, foredragsholder, forfatter.

Familiejournalen skrev i uge 9, 2016: ”Tilskuerne både griner og græder, når Stig kaster sig ud i beretningerne om majestætens aldrig kedelige og dybest set meget afholdte ægtemand.” Nu bliver det vores tur hos FOF, når vi får portrætteret den menneskelige prins, som vi alle har en mening om. Vi får en øjenåbner og vi får beretningen om en mand, der indeholder betydeligt flere facetter, end det der ellers fremstilles af pressen om prins Henrik. Vi vil følge hans liv fra Vietnam over Frankrig til Danmark.

ONSDAG d. 28. SEPTEMBER

Brikker af Danmarkshistorien set fra 40 år i uniform.

v. Jesper Helsø, general, tidl. forsvarschef.

General Jesper Helsø blev pensioneret i 2008 efter 6 år som forsvarschef – og højere kan man næppe komme efter at have startet som rekrut i 1968. En stor del af denne periode var i Koldkrigstiden, og Jesper Helsø var i perioder chef for Hærens Operative Kommando og Forsvarsstaben og sluttede som forsvarschef. Han har været udsendt på Cypern og Balkan. Med et langt liv i uniform, vil han denne eftermiddag fortælle os noget om: hvad der skete, hvorfor det skete, hvem var personerne, hvad skete der med dem – alt sammen ud fra egne oplevelser. Medierne har deres del af historien, men her får vi synspunkterne fra en af tidens hovedpersoner. Kedeligt bliver det ikke – så glæd dig til en både munter og alvorlig eftermiddag.  

ONSDAG d. 12. OKTOBER

Mit spændende liv med musikken.

v. Mogens Dalsgaard, koncertpianist.

Ud over at være en fantastisk pianist, er Mogens Dalsgaard en blændende fortæller. Når han ser tilbage på 50 års koncerter over hele verden, er der ikke mange, som har haft en så spændende karriere. Han har spillet på de store scener og har bl.a. haft 35 koncertturneer i USA. Han har utroligt meget at fortælle og selvfølgelig vil han denne eftermiddag både fortælle og spille på flyglet: Grieg, Chopin, Mozart og mange flere.

ONSDAG d. 9. NOVEMBER

Australien rundt – en utrolig og spændende rejse.

v. Kim Greiner, globetrotter og guide.

Vi skal på en togtur gennem Australien, med mange stop. Vi skal besøge tropebyen Darwin. Vi kommer til Adelaide, Cairns, Brisbane og hovedstaden Melbourne. Men vi bliver ikke snydt for Sydney med Utzons Operahus. Rundrejser bringer os også til guldgraverbyen Broken Hill og spøgelsesbyen Cook. Vi får oplevelser i Kakadue Nationalpark, får set Ayers Rock og en rundtur i Kangaroo Island. Så vi får hilst på krokodiller, kænguruer, koalabjørne og søløver. En farverig og spændende rejse på en kold novemberdag i Stenløse.

ONSDAG d. 23. NOVEMBER

Skagensmalerne.

v. Niels Marup, cand.mag, mag.art., ph.d

I Europa frigjorde billedkunstnerne sig i 1800-tallet fra kunstakademiernes undervisning og dannede kunstnerkolonier, der tog udgangspunkt både i det lokale miljø og deres eget liv, og selve malemåden var inspireret af det nye epokegørende franske impressionistiske maleri. På Skagen blev landskabet, havet og fiskerne fra 1870 udgangspunkt for kunstnere som: Anna og Michael Ancher, P.S. Krøyer m.fl. Skildringer af fiskernes barske eksistens og af kunstnernes egen succes og livsglæde udfoldede sig i en ny lysfyldt malestil, som blev udgangspunkt for det moderne danske maleri. Niels Marup er en morsom og levende fortæller, der denne eftermiddag vil berige os med sin viden om dansk kunst og design.  

Der sælges kun en samlet billet á 340 kr. til alle 5 foredrag (mulighed for pensionistrabat).

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Lektioner Pris
16310
ons 14-09-16 13:00
Stenløse Kulturhus
5 lekt.
Kr. 340