HØJSKOLE HOS FOF

Højskole med FOF

FOFs HØJSKOLE - 5 spændende eftermiddage med forskelligt indhold.

FOF inviterer nu på 4. år til denne højskole, som har vist sig at være en stor succes. Vi mødes i salen på Græstedgård i Ølstykke. Hver onsdag vil der være en ny foredragsholder og et nyt emne. Der kan kun købes samlet billet til de 5 foredrag. Men glæd dig!

FOF startede for 4 år siden vores helt egen: FOF HØJSKOLE, hvor man gennem 5 eftermiddage kan samles med andre for at høre interessante foredrag. Det er blevet en succes, så nu er der igen planlagt nye højskoleeftermiddage – dog stadig om onsdagen fra kl. 13:00 til kl. ca. 15.

Vi har valgt at flytte til den hyggelige sal på Græstedgård i Ølstykke.

Tilmelding til hold 18305 på www.fof-egedal.dk.

Der kan kun købes samlet billet til de 5 foredrag. Pris 380 kr.

....................................................................... 

Onsdag d. 12. september.

I kajak rundt om Grønland.

Eventyrer, forfatter John Andersen

John Andersen beretter i dette foredrag om sine kajakrejser rundt om hele Grønland, besøg i de små bygdesamfund og større byer. Han har foretaget en rejse, som er langt ud over det normale. At sejle i kajak rundt om verdens største ø – en ikke ufarlig færd. Han fortæller og viser billeder om den enestående og uberørte natur. Foredraget ledsages af smukke billeder og der vil være mulighed for spørgsmål efter foredraget, ikke mindst om Grønlands fremtid som kan gå i mange forskellige retninger. En flot og interessant eftermiddag.

Onsdag d. 26. september.

Den ultimative forbrydelse.

Tidl. drabschef v. Kbh. politi Ove Dahl.

Ove Dahl – tidligere drabschef i Københavns Politi – gik på pension i 2011 efter næsten 40 års tjeneste. Ove Dahl er også forfatter til flere bøger.

Den ultimative forbrydelse – drabet – er, når et menneske slår et andet menneske ihjel. Hvad sker der, efter at drabet er begået. Hvordan opklares forbrydelsen? Hvordan samarbejder politi, kriminalteknikere, retsmedicinere, pressen og offentligheden, for at få opklaret drabet? Der er altid en forklaring på, hvorfor et drab begås. Det er så politiets opgave at finde forbryderen. Foredraget vil tage udgangspunkt i bl.a. AMAGERMANDEN og STEWARDESSEDRABET.

Onsdag d. 10. oktober.

John Mogensens liv og musik.

Entertainer Kurt Andreasen.

Denne eftermiddag skal  handle om John Mogensen. Hans baggrund og hans intense karriere og populære sange fra 1971 frem til hans død i 1977. Efterfølgende opnåede han kultstatus som sanger og sangskriver på grund af de talrige evergreens så som:

To mennesker på en strand * Sidder på et værtshus * Så længe jeg lever * Fut i fejemøget * Nina kære Nina * Åh hvilken herlig nat * Nede i møget * Livet er kort * Hva' pokker ska' jeg gøre * Ursula * Hvad tænker de på – og naturligvis hans gennembrud Der er noget galt i Danmark

John sange er blevet folkeeje på grund af de enkle melodier og de rammende tekster om velfærdssamfundets bagside, kærlighedens til tider ubarmhjertig natur og den ensomhed de fleste mennesker på et eller andet tidspunkt har følt dybt i hjertet. Derfor er han elsket i en grad, der kun bliver de færreste popsangere til dels.

Hans tekster er gået ind i sproget og blevet en del af vores måde at tale på, og hans sange findes stadig i jukeboksene og spilles i radioen, men sandelig også i pladesamlingerne hos høj og lav, hvor de ofte findes frem, når stemningen er høj og lysten til en sang melder sig.

Samtidig kæmpede han med sig selv, og tog sin metier som sangskriver og popsanger så alvorligt, at det til tider næsten var for meget af det gode.

Foredraget er et musikalsk supplement til biograffilmen "Så længe jeg lever" der på rekordtid er blevet set af mere end 400.000 publikummer.

Onsdag d. 24. oktober.

Tranquebar – 400 år efter Chr IV.

Foredragsholder cand. mag. Camilla Kornerup.

Vi fejrer, at det er 400 år siden Christian d. IV sendte den flåde afsted, som grundlagde en handelsstation i den lille by Tranquebar i Sydindien. Handelsstationen eksisterede i 225 år.

Christian d. IV var en visionær og ambitiøs mand. Han ville have del i den eftertragtede handel med Østens krydderier. Både hollænderne og portugiserne tjente allerede godt på handelen og i 1618 sendte Christian d. IV fem skibe ledet af den kun 23-årige admiral Ove Gjedde ud på en længere rejse til Østen. Kongen gav admiral Gjedde til opgave at grundlægge en handelsstation, som skulle danne centrum for krydderihandelen. Her opførte han fæstningen Dansborg.

Det danske handelseventyr i Tranquebar sluttede i 1845 da vi solgte rettighederne til England. I dag eksisterer den gamle danske bydel stadig med byporten, kirker og en række danske boliger, deriblandt guvernørens imponerende nyrestaurerede hjem og det velbevarede Fort Dansborg som vogter ved kysten. Under foredraget rejser vi i ord og billeder til Tranquebar.

Onsdag d. 7. november.

Den skaldede kok – helt ind til benet.

Kok Carsten Olsen

FOF afslutter denne sæson med et helt vild forrygende, vanvittigt og rørende foredrag med ”den skaldede kok”. Vi kommer ind bag kulissen i både modgang og medgang. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Olsen hudløst ærligt fortæller om misbrug, sygdom og fedmeoperationen, der nær slog ham ihjel – både fysisk og psykisk. Han fortæller også om, hvordan han måtte sige farvel til sit hjertebarn, restauranten i Tivoli, om kampen mod sin søns psykiske sygdom – og at blive et kendt ansigt fra den ene dag til den anden. Vi kommer også til at høre om hans vilde liv, hvor der i gamle dage gerne blev delt en håndmad eller to ud. Et langt liv i overhalingsbanen!

...........................................................................

Hold 18305: FOF HØJSKOLE

Pris   380 kr. for alle 5 foredrag

Sted   Græstedgård, Ølstykke

Tid     Onsdagene d. 12/9, 25/9, 10/10, 24/10 & 7/11

Du kan bruge din P-rabat på højskolen.

Er man forhindret en af dagene, må billetten overdrages til en anden
Der sælges kun en samlet billet á 380 kr. til alle 5 foredrag.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
18305
ons 12-09-18 13:00
Græstedgård
Diverse Foredragsholdere
5 lekt.
Kr. 380