Historie

Danmark i Syd- og Sønderjylland

Et praktisk kursus i Danmarks historie.

Kurset er en vekselvirkning mellem korte introduktioner/samtaler om de forskellige tidsperioder i Danmarkshistorien indtil 1800-tallet. Hver anden gang er man ude af huset på besøg på steder i regionen, der fortæller om denne tidsperiode.
Kurset planlægges fortsat næste år med særligt fokus på krige og genforening i forbindelse med 100-året for Genforeningen 2020.
Kursuslederen er lærer; har tidligere undervist i bl.a. historie og samfundsfag. Nu uddannet turistfører og arbejder som guide i store dele af landet. Poul Erik Rosenberg Jespersen er den eneste rundviser i Kolding lige nu; er tilknyttet Christiansfeld Centret som guide, er rundviser ved Kongernes Jelling og har jævnligt rundvisninger i Ribe og Fredericia.
Samtidig med kurset får man altså en professionelt guidet tur i 5 spændende områder på vores egn, som tilsammen giver et billede af vort Danmark. 
Forløbet foregår i månederne november, december, januar og februar. På turgangene skal deltagerne selv sørge for transport, men der vil formodentligt kunne arrangeres samkørsel på holdet. 
 
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
82083
tir 06-11-18 13:30
FOF Kursuslokaler
Poul Erik Jespersen
36 lekt.
Kr. 1400