Kulturrejser og udflugter

1. verdenskrig - 100 år efter afslutningen

100 året for afslutningen af 1. verdenskrig

En rejse med besøg i Ypres, Somme, Verdun, Marne, Compiege, Gent og Brügge.

Bemærk: vi er på den Danske kirkegård den 11. november kl. 11.11 - på tidspunktet, hvor 1. verdenskrig blev afsluttet. 

I 2018 er det 100 år siden. at 1.verdenskrig sluttede. Krigen er en af de vigtigste skillelinjer for at forstå såvel Europa-, som Verdenshistorien. Krigen og dens efterfølgende konsekvenser var enorme. For Danmark, som stod udenfor, betød den efterfølgende at Sønderjylland - der havde omkring 6.000 faldne i krigen - til nord for Flensborg vendte tilbage til Danmark efter en folkeafstemning.
I det bredere europæiske perspektiv betød det en total nyopdeling af Europakortet: man vinkede farvel til hele 4 store imperier; det Tyske kejserrige, det Østrig-ungarske dobbeltmonarki, det Russiske tsardømme samt det Osmanniske imperium. Ud af disse opstod/genopstod en lang række af lande i Øst og Centraleuropa, såsom Polen, Tjekkoslovakiet, Ungarn og Jugoslavien. Sejrsmagterne England, Frankrig, Belgien, Italien og USA var sejren ikke i stand til at bringe klarhed. 
På denne rejse til Flandern, Nordfrankrig og Tyskland der forsøger vi at komme i dybden med en lang række af de mange temaer og spørgsmål, der knytter sig til 1.verdenskrig. 
Både tiden før, under og efter krigen. Vi prøver at balancere rejsen, således at der også bliver tid til at nyde skønne hansebyer som Gent og Brügge samt byerne Compiegne, Bastogne og Lauenburg undervejs. Vi får en lang række rundvisninger, museumsbesøg kommer ud, hvor slagene foregik og kigger på krigen fra såvel soldatens, generalens, civilisten samt politikernes perspektiv.
Men særligt vigtig der oplever vi “Den ellevte time" i den ellevte måned klokken 11.00” på den Danske Krigskirkegård i Braine, hvor vi nedlægger krans til minde om de mange dansksprogede der faldt fra Sønderjylland og Sydslesvig.

Download programmet her: 1 verdenskrig program 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Turleder   Pris
82040
ons 07-11-18 00:00
Kr. 8975