Kulturrejser og udflugter

Tur til Sprogø - Nyborg

Sprogø er øen, som mange kører over, men ikke har mulighed for at se lidt nærmere på.

Det har du nu med denne tur med FOF. Naturen har altid været noget helt specielt på Sprogø. Vejret har en  stor andel i denne udvikling. Vejret har også været årsag til, at Sprogø  har været anvendt som opholdssted gennem de seneste knap 1000 år. Allerede i 1160 byggede Valdemar den Store en borg på Sprogø, så han  kunne kontrollere den vigtige sejlrende nord-syd igennem Storebælt. Men Sprogø er også i de senere år blevet kendt for pigehjemmet for ” letfærdige og løsagtige piger”. De blev anbragt på øen for at isolere  dem fra den anstændige del af befolkningen. Sprogøs pigehjem var  ikke et fængsel, men ingen magtede magtede at flygte fra øen midt i  Storebælt. I de knap 40 år pigehjemmet var i funktion, blev ca. 500  piger anbragt på hjemmet, som først blev lukket i 1961.
Rejseleder Flemming Rishøj vil i bussen fortælle mere om Sprogø,  således at alle deltagere ved ankomst til øen vil være rimeligt  orienteret om historien.

Turen på Sprogø med professionel guide fra Nyborg vil vare ca. 3 timer.

Oprindeligt var der planlagt et besøg på Nyborg Slot, men slottet er lukket fra nu og to år frem. Slottet skal gennemgå en større restaurering.
I stedet bliver der en guided by-rundvisning i Nyborg, hvor guiden naturligvis også vil fortælle om Nyborg Slot m.m.

På vej hjem spiser vi middag på Kryb I Ly Kro.

Vi kører fra Esbjerg kl. 8.00 og Kolding kl. 9.00 og forventer at være hjemme igen mellem 21.00 - 22.00.