Foredrag og debat

Seniorakademiet Esbjerg

SENIORAKADEMIET er for alle pensionister og andre interesserede, der gerne vil opleve 5 inspirerende og oplysende dage, hvor der også er plads til lidt hygge. 
Foredragene foregår på Hovedbiblioteket i Esbjerg i en afslappet atmosfære med engagerede og interessante foredragsholdere. 
Foredragene foregår onsdage kl. 10.00-12.00.
Kom og vær med og tag gerne en ven/veninde med, så I sammen kan nyde et par hyggelige timer og en dejlig udflugt! 
Pris: kr. 850,00. 
Prisen gælder for alle foredrag inkl. kaffe og kage samt udflugten.

Den 13. september 2017
En sund sjæl i et sølle skrog v/Leif Fabricius

”En sund sjæl i et sundt legeme”, hedder det, og det er selvfølgelig idealet, men vi kommer ikke uden om, at kroppen med alderen pålægger os visse begrænsninger. Det er selvfølgelig irriterende, men et uundgåeligt livsvilkår, hvis man ellers er så heldig at blive gammel nok. Der findes ingen medicin imod det … og dog! Et positivt livssyn og en sund humoristisk sans er i hvert fald en glimrende medgift, når tidens tand gnaver løs, og det er den modgift Fabricius forsøger at sprøjte ind i sine sagesløse tilhørere. Det er vitaminer for sjælen.

Den 20. september 2017
Havets døtre v/Hanne Faldborg

Kom og hør Hanne Faldborgs underholdende og medrivende fortælling om to søstres liv og skæbne. Havets Døtre, en slægtsroman der foregår i årene 1917-67, er en sydende og medrivende fortælling om menneskers ulige kamp for at virkeliggøre drømmen om et bedre liv. I de små sogne ved havet stod livet stille. Søstrene Oline og Thea præges af forældrenes fattige og udsigtsløse hverdag i Nymindegab, men de fødes selv i en tid, hvor mønstre brydes. Thea flytter til Stadil. Oline gør karriere i Aarhus.


Den 27. september 2017

Grønland fra koloni til selvstyre v/Uwe Lindholdt

Hvorledes er det eskimoiske samfund i Grønland blevet ændret ved mødet med europæerne? Hvorfor har det været så svært at gøre Grønland til en ligestillet del af det danske rige? Hvordan skal de klare sprogproblemerne, og skal dansk også fremover være det første fremmedsprog? Hvordan går det med de gamle erhverv som fangst og fiskeri og de nye med udvinding af vandkraft, olie, kul og mineraler, landbrug i Sydgrønland og udvikling af turismen? Hvilke fordele og ulemper giver den globale opvarmning, og hvorfor vil grønlænderne ikke underskrive den globale klimaaftale? Hvilke muligheder har Grønland for at blive helt selvhjulpen engang i den nærmeste fremtid?
Uwe Lindholdt, som er biolog, har boet og arbejdet i Grønland. Han har skrevet og holdt foredrag om den grønlandske natur. Han har været med på forskningsskibet Galathea 3 i Grønland med undersøgelse af pukkelhvaler. Han har arbejdet med frivilligt natur- og miljøarbejde i Grønland og er i dag guide for turister i Grønland.

Den 4. oktober 2017
De fire Årstider, musikalsk dias-show om efteråret gennem det blæsende Danmark v/Flemming Rishøj

Rejs på en musikalsk tur sammen med Flemming Rishøj gennem det blæsende Danmark og gå en tur i hård kuling på Vestkysten. Vi ser på det oprørske hav og lytter til de mange lokale anekdoter og lokalhistorien. Danmark er ”et yndigt land” både i storm og stille. Foruden underlægningsmusik skal vi naturligvis også selv synge med på kendte sange og viser. 

Den 11. oktober 2017
Udflugt, Marsk og møbler med guide Poul Erik Jespersen

Vort hovedmål i Tønder er Museum Sønderjylland, hvor vi bliver vist rundt af en fagkyndig guide. Rundvisningen koncentreres om Vandtårnet, hvor der naturligvis fortælles om Wegner og stolenes historie. Oppe fra toppen af Vandtårnet bliver der desuden mulighed for at høre om marskens kulturhistorie fra de første diger i midten af 1500-tallet og til i dag. Vi får frokost på Hotel Tønderhus, der ligger lige overfor museet. Der bliver også en guidet tur gennem Tønders hyggelige gader med de smukke, gamle gavlhuse. En af de mest kendte gader er Uldgade, hvor husene er indrettet på traditionel sønderjysk vis. Ud mod gaden er den daglige bolig med den smalle forstue, der kaldes dielen, men den fine stue var bagerst i huset. Det er også værd at lægge mærke til de mange fine døre i gågaden. Når vi har nydt den gode stemning i den hyggelige by Tønder, kører vi ud til marsken til Vidåslusen ved det fremskudte dige. Her er der mulighed for en tur op på diget og for at se udstillingen i Tøndermarskens Naturcenter.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
72019
ons 13-09-17 10:00
Hovedbiblioteket
5 lekt.
Kr. 850