Foredrag og debat

Seniorakademiet Esbjerg

SENIORAKADEMIET ESBJERG 

SENIORAKADEMIET er for alle pensionister og andre interesserede, der gerne vil opleve 5 inspirerende og oplysende dage, hvor der også er plads til lidt hygge. 
Foredragene foregår på Hovedbiblioteket i Esbjerg i en afslappet atmosfære med engagerede og interessante foredragsholdere. 
Foredragene foregår onsdage kl. 10.00-12.00.
Kom og vær med og tag gerne en ven/veninde med, så I sammen kan nyde et par hyggelige timer og en dejlig udflugt! 

Pris: kr. 950,00. 
Prisen gælder for alle foredrag inkl. kaffe og kage samt udflugten.

Den 5. september
Hvad er lykke v/Flemming Rishøj

Hvad er lykke? Hvad forstår vi ved at leve et lykkeligt liv? Kan vi selv gøre noget for at leve et lykkeligt liv, eller er det ”skæbnebestemt”? Det hævdes jo, at det danske folk er et af verdens lykkeligste folk - men hvorfor er vi det så ikke?

Er der en vej til det gode liv? Det danske folk hører til de lykkeligste i verden, men hvorfor er vi det så ikke? Vi spiser medicin som aldrig før - jager lykken og det gode liv, men ofte mislykkes jagten, hvorfor?
Et humoristisk/alvorligt foredrag om mennesker, der jagter lykken, men søger den måske de forkerte steder? JA! Hvad er lykke, og hvor findes den mon?

Den 12. september
Hvordan vender man tilbage til livet efter af have været ramt af en hjerneskade? V/Mikael Vittrup

Levende foredrag som beskriver oplevelsen af at blive ramt af en hjerneskade med alvor, humor og fandenivoldskhed. Mening, livsglæde, bekymringer og hverdagen vil være centrale nøgleord i kampen for at genvinde livsglæden.

Den 19. september
Storm P. - mennesket og humoristen v/Mogens Blume Schmidt

Foredraget giver et kig på maleren, tegneren, skuespilleren og forfatteren Storm P. Storm P. var et hyperaktivt, morsomt, velmenende og hjertevarmt menneske, der bevarede sit barnesind hele livet igennem. Næsten overalt hos Storm P. er der tale om en sympati med det, der fremkalder smilet, altså hverken hån eller satire, men ægte humor. Foredraget belyser dette, og der lægges op til spørgsmål undervejs.

Den 26. september
Musik bag tremmer v/Kirsten Saurus Mehlsen

Kirsten har i syv år været musikmedarbejder i det topsikrede fængsel Enner Mark ved Horsens. Med fokus på musik og sang fortæller hun og en tidligere indsat om afsoningsforholdene for de af vores medmennesker, som er frihedsberøvede fra få år op til 12 - 16 år, livstid eller forvaring. Om at ”så små frø” og opleve, at de slår rod, og hvordan musikken kan være med til at lette afsoningen.
Kirsten fortæller bl.a. om at: dirigere tre forskellige fangekor, få bandekriminelle til at sidde stille i fængslets kirke og lytte til musik, om at manøvrere på en arbejdsplads med maksimal sikkerhed, hvor de indsatte er opdelt i grupperinger, der ikke må være sammen med hinanden.
Søren fortæller bl.a. om: værdien af at have mulighed for at deltage i kor og musik, mens man afsoner, at sidde i fængsel og i særdeleshed om at sidde i Enner Mark fængsel, dagligdagen blandt alle typer mennesker, indsatte såvel som ansatte og at være frihedsberøvet.

Under foredraget vil Kirsten spille, og der være fællessang med sange og salmer fra den danske sang- og salmetradition. Søren synger for, og sangene er udvalgt blandt favoritterne i fængslets fangekor.

Den 3. oktober 
Udflugt til Søby Brunkulsmuseum og Carl Henning Pedersen og Else Ahlfeldts Museum i Birk ved Herning

Ved Søby mellem Brande og Herning ligger et magisk, månelignende landskab, som fortæller en helt særlig fortælling fra vores danmarkshistorie. Her opstod under 2. verdenskrig en bosætning bestående af telte og barakker, og man begyndte at bryde brunkul, fordi der var mangel på brændstof. Søby-Klondyke blev det kaldt, og familierne og mændene, der levede og arbejdede her, håbede naturligvis på det store udbytte. Vi skal besøge Brunkulsmuseet, som har bygninger og genstande fra pionertiden og fortællinger om mange af de, der knoklede her.

Efter en god frokost kører vi videre til Birk ved Herning, hvor Carl Henning Pedersen og Else Ahlfeldts Museum ligger. På lang afstand kan man se museet, der lyser op med sine blå farver. Carl Henning Pedersens farve. Vi skal se særudstillingen, der fortæller om udsmykningen af Ribe Domkirke udover den faste udstilling om de to kunstnere og COBRA-gruppen. Før vi kører hjem, går vi en tur gennem Birkområdet, som er er blevet Hernings kunst-, arkitektur- og designområde og slutter ved Ingvar Cronhammars gigantiske skulptur: Elia.

 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
82019
ons 05-09-18 10:00
Hovedbiblioteket
5 lekt.
Kr. 950