Foredrag og debat

Seniorakademiet Esbjerg

SENIORAKADEMIET ESBJERG 

SENIORAKADEMIET er for alle pensionister og andre interesserede, der gerne vil opleve 5 inspirerende og oplysende dage, hvor der også er plads til lidt hygge. 
Foredragene foregår på Hovedbiblioteket i Esbjerg i en afslappet atmosfære med engagerede og interessante foredragsholdere. 
Foredragene foregår onsdage kl. 10.00-12.00.
Kom og vær med og tag gerne en ven/veninde med, så I sammen kan nyde et par hyggelige timer og en dejlig udflugt! 

Pris: kr. 950,00. 
Prisen gælder for alle foredrag inkl. kaffe og kage samt udflugten.

Den 7. marts 2018
Humor og livet hos PET v/tidligere PET-politimand Hugo Mortensen

Hugo Mortensen er et kendt ansigt specielt i forbindelse med sit virke i politikorpset i mere end 40 år i diverse afdelinger, heriblandt Fremmedpolitiet, Kriminalpolitiet og Politiets Efterretningstjeneste. I foredraget vil Hugo Mortensen gennemgå sin tilværelse, som spænder over alt lige fra en skolegang uden stor succes og videre til en mislykket karriere inden for militæret, hvor drømmen om en admiralstitel faldt til jorden. Hugo vil også berøre kærestesorger og kærlighedslivet efterfulgt af livet som tipvognslokomotivfører. Til sidst vil Hugo komme ind på sin tilværelse som politimand, hvor han bl.a. vil inddrage forskellige sager, som han gennem tiden har været involveret i.
Hugo er vokset op i Aalborg i et arbejderkvarter med en far som fabriksarbejder og en hjemmegående mor. I skolen havde han ikke succes. Slendrian og dårlige skolepapirer blev Hugos varemærke, hvilket resulterede i, at han ikke kunne komme ind til Søværnet, som han ønskede. Han prøvede to gange derefter at søge ind på officersskolen, men hvor han dumpede begge gange. Herefter søgte han ansættelse ved politiet, hvor han heldigvis kom ind og fik en fantastisk karriere.

Den 14. marts 2018
Store og små oplevelser som borgmester i Esbjerg v/Johnny Søtrup

Kom og hør et spændende foredrag med Esbjergs borgmester gennem mange år Johnny Søtrup. Han vil fortælle om sine mange store og små oplevelser gennem årene og vil samtidig vise billeder fra tiden som borgmester. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Den 21. marts 2018
Nordkorea v/Bodil Johanne Jørgensen

Tag med til verdens mest mærkelige land. Bodil Johanne Jørgensen har besøgt landet og oplevet den helt særlige stemning. Fra store militærparader med en million soldater til udflugt i skoven, hvor familier mødes, spiller musik og danser om søndagen. Nordkorea er mystisk og gådefuld. Et land som styres af en afdød, men det er en lille detalje. I byerne er det forbudt for kvinder at cykle, og som gæst har du ikke mulighed for at tale med de lokale. Styret passer godt på dig. Bodil Johanne viser personlige billeder fra Nordkorea og fortæller om kulturen og landet, der lever i fortiden.
Bodil Johanne er en inspirerende og underholdende foredragsholder. Hun har haft egen foredrags- og undervisningsvirksomhed siden 1992. Hun er en af de mest berejste kvinder i Danmark, idet hun har rejst rundt i 107 lande. Er forfatter til tre bøger. Hun  brænder for at møde fremmede kulturer og blive klogere på sit eget land.
Hendes motto er; "at leve er at rejse". 

Den 4. april 2018
Operetteforedrag v/Lise Nees

Kom, lyt og syng med på de dejligste sange fra operetter og musicals som Den Glade Enke, Sommer i Tyrol, Frøken Nitouche, Mød Mig På Cassiopeia, The Sound of Music, Oklahoma, Spillemand på en Tagryg, Hans Christian Andersen og My Fair Lady. Ind imellem sangene fortæller sangerinde Lise Nees om forestillingerne, deres tilblivelse og små, sjove historier fra sin karriere i den danske teaterverden.

Den 11. april 2018
Udflugt til Mønsted Kalkgruber m.m.

”Inde midt i Jylland, der hvor hedelyngen gror….” Sangen om Jens Langkniv kender vi. Den jyske hede var det, der tidligere hed Det Mørke Jylland. Datidens Nørrebro, hvor man som rejsende ikke kunne føle sig tryg for tatere og natmandsfolk. Forårets udflugt går til dette område, hvor vi skal besøge to spændende steder.
Først kører vi til Mønsted Kalkgruber, hvor vi får en guided rundvisning. Mønsted Kalkgruber har 60 km underjordiske gange, hvor der er blevet brudt kalk; en produktion der startede helt tilbage i de store kirkebyggeriers tid. I dag er her oplevelser, både over og under jorden; bl.a. oste og flagermus.
Efter en god frokost på Mønsted Kro kører vi videre til Kongenshus Mindepark. Det var efter krigsnederlaget i 1864, at Enrico Dalgas formulerede de berømte ord: ”Hvad udad tabes må indad vindes” og opdyrkningen af den midt- og vestjyske hede begyndte. Kongenshus Mindepark er et imponerende flot landskab, hvor hedens opdyrkere mindes i en mindelund. Der er udsigtstårn med udsigt over hele området, hvor der også er en lille udstilling om hedens historie. Vi går en tur i dalen ned til mindestenene.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
81019
ons 07-03-18 10:00
Hovedbiblioteket
5 lekt.
Kr. 950