Foredrag og debat

398 dage som gidsel i Islamisk Stat

398 dage som gidsel i Islamisk Stat 

I 13 måneder bliver Daniel Rye holdt som gidsel af Islamisk Stat sammen med 23 andre vestlige gidsler. Han er det sidste gidsel, som slipper levende fra det berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter en forhandling om løsesum løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler.

Daniel Rye rejste til Syrien som freelancefotograf, med det formål at fotodokumentere konflikten i Syrien og civilbefolkningens levevilkår, med det blev til 398 dage i terrororganisationen varetægt og varige men på sjælen.Denne aften fortæller Daniel Rye hudløst ærligt, levende og detaljeret om sit fangenskab, hans families kamp for at får ham hjem - og hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen. Få indblik i, hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. 

En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie hvor virkeligheden overgår fantasien.

I 2015 stod Daniel Rye offentligt frem med i historien i Puk Damsgaards roman »Ser du månen Daniel« . 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Lektioner Pris
62002
ons 26-10-16 19:00
Esbjerg Gymnasium
Daniel Rye
1 lekt.
Kr. 195