Madlavning

Øl fra mange vinkler

1. aften: Ølbrygningens historie og hovedtyper af øl.

Ølbrygning er en ældgammel kunst, der har været kendt i flere tusinde år før vores tidsregning. Dengang var øllet gæret af de vilde gærsporer i luften. 

I vores tid er de fleste øl enten under- eller overgærede, men der findes visse afarter. 

Udover at høre om historien og de forskellige teknikker, skal vi naturligvis smage øl lavet på de forskellige teknikker. 

2. aften: Verden rundt med øl.

En lang række lande er kendetegnet ved forskellige øltyper og som i vinproducerende lande, så har øllets særkender for de enkelte lande udgangspunkt i de lokale råvarer, der kunne skaffes, samt klima og historiske traditioner. 

Vi skal høre om nogle af øllets særkender og smage en række øl fra udvalgte lande, der hver ders måde har bidraget til nutidens ølkultur. 

3. aften: Øl og mad. 

Der er langt fra 1990'ernes håndbajer til den måde man i dag bruger øl i madlavning og de mange restauranter, der laver deciderede ølmenuer, hvor mad og øl er afstemt. 

Udover det historiske perspektiv, så skal vi smage nogle lette retter baseret på øl og hertil skal naturligvis smages øl, der komplementerer, understøtter eller fremhæver maden.