Højskoler

KirkehøjskoleKirkehøjskole, 2019-2020

I samarbejde med Søften og Foldby Menighedsråd.

Tilmelding: Kirkekontoret, tlf.8698 5144 tirsdag og fredag kl. 9.30-12.00 samt på mail foldby.sogn@km.dk eller soeften.sogn@km.dk. Tilmelding bedst tirsdagen før foredraget.

Pris pr. foredrag, kr. 80,-. incl. kaffe med rundstykke og let frokost. Der betales kontant ved indgangen.

Alle arrangementer foregår i Søften-Foldby Sognegård, Skolevej 7, Hinnerup.

Tema efterår 2019: Livstræet og kundskabstræets grene

Joan Møller Molbo: Om sygdom og tro. Kan tro flytte bjerge?

Hvordan kan vores tro hjælpe os gennem et sygdomsforløb? Under et sygdomsforløb kan det være værdifuldt at tale med præsten om livets store spørgsmål. Det vil Joan denne formiddag belyse og hjælpe os med at sætte ord på.
Lørdag 9:30-13:00 28-9-19

Charlotte Hjort: teknologi og menneskeliv

Indenfor sundhedsvæsenet sker der store teknologiske fremskridt. Har vi mennesker brug for Gud når vi kravler rundt i kundskabens grene? Hvordan skal midlerne i sundhedsvæsenet prioriteres og anvendes. Hvem skal opereres?  Hvad skal vi bruge robotter til? Hvordan sørger vi for, at teknologien udnyttes til gavn for mennesker?

Dette og meget mere vil Charlotte Hjort belyse. Tilhørerne vil blive draget med ind i spændende aktuelle overvejelser.
Lørdag 9:30-13:00. 9-11-19 

Tema forår 2020: Kendte forfatterskabers betydning for nutidens læsere

Kaj Mogensen: ”Fra Emil fra Lønneberg til Ronja Røverdatter”

Tidligere sognepræst Kaj Mogensen fra Thy vil belyse nogle af de store livsspørgsmålud fra Astrid Lindgrens fortællinger. Astrid Lindgren skriver for børn og om børn. Men det er også et forfatterskab, som voksne kan have glæde af. Fortællingerne handler alle om de store livsspørgsmål:  tro, håb og kærlighed, forholdet mellem liv og død, forholdet mellem mennesker. I foredraget følges bevægelsen fra hverdagsfortællinger (Emil fra Lønneberg) over eventyr (Pippi Langstrømpe) til de store myter (Ronja Røverdatter, Mio, min Mio og Brødrene Løvehjerte). Forfatterskabet spejler det kristne evangelium som et glædeligt budskab for fattige og en tro på kærlighedens almagt.
Lørdag 9:30-13:00. 25-1-20

Peter Værum: HC Andersen og troen

Peter Værum  er kendt som en underholdende foredragsholder med en fortællende stil og altid med et alvorligt sigte.

Peter Værum vil på en spændende måde give os en indføring i nogle af HC Andersens eventyr, bl.a. eventyret ”Engelen”, hvor der i fortællingen er fokus på troen og forventningen til livet efter døden. I foredraget får vi et kendskab til forfatterens liv og  digterværker.  Herunder tro og tvivl i digterens kristendomsforståelse -en side vi ikke kender meget til.
Lørdag 9:30-13:00. 28-3-20