Vandreture - rejser

Meditation og vandreferie Madeira

 

Madeira er et eventyr for vandrere og med sit subtropiske klima med milde vintre og luftige somre, er øen et oplagt mål for denne kombinerede meditations- og vandreferie. Landskabet på Madeira byder på utrolige kontraster mellem imponerende bjerge, dybe kløfter, frugtbare dale og blomsterfyldte urskovsagtige strækninger. Vandreturene strækker sig helt fra den smukke vestkyst over de frodige oaser i hjertet af øen til den blide østkyst, og vi vandrer blandt andet langs øens berømte antikke vandingskanaler. På turens sidste vandredag skal vi på bjergvandring og opleve en fantastisk solopgang over Madeiras højeste bjergtinder, Pico do Arieiro og Pico Ruivo.

 

Vandreturene kombinerer vi med to daglige meditationer i behagelige omgivelser på vores hotel. Du kan give helt slip på dagligdagen og de hjemlige pligter og opleve en naturlig afstresning og finde ind til din egen indre ro og balance. Vi fokuserer på åndedræt, afspænding og visualiseringer, som fører dig ind i en meditativ verden, fri af tanker og følelser, hvor du finder din indre livsglæde og fornyet energi. Vi har fast base på dejligt 4-stjernet hotel i Calheta (2 nætter) og hyggeligt hotel lidt uden for hovedbyen Funchal (5 nætter).

 

 • Glæd dig til Madeiras behagelige klima, smukke natur og landlige bjergegne.
 • Vi vandrer blandt andet langs øens antikke vandingskanaler, levadas, og oplever de imponerende kontraster i naturen.
 • Vores anstrengelser belønnes med den ene imponerende udsigt efter den anden.
 • To daglige meditationsseancer på hotellet og afspændingsøvelser i naturen i kombination med vores daglige vandreture.
 • På turen sidste vandredag skal vi opleve en storslået solopgang over Madeiras højeste bjergtinder.
 • Nyd øens middelhavsgastronomi af høj kvalitet. Det lokale køkken trækker på en rigdom af eksotiske grøntsager, frugter og krydderier.
 • Fridag i Funchal som er rig på seværdigheder og aktiviteter - markeder, kunstgallerier og parker.

 Sværhedsgrad: 2

Indkvarteringsgrad: 3

Dagsvandringer med base på hotel i Calheta (2 nætter) og Funchal (5 nætter). Inklusiv DVL turleder, meditationsunderviser og fly.

DAG-TIL-DAG BESKRIVELSE

Dag 1: Ankomst til Madeira

Ankomst til Madeiras lufthavn i Funchal. Transport med bus til hotellet i Calheta (ca. 45 min.), hvor I indkvarteres for to nætter. (-/-/A)

 

Dag 2: Levada-vandring - Fra Ponta do Pargo til Estreito da Calheta

Vi begynder dagen med en meditationsseance. Efter morgenmaden kører vi en kort tur med bus fra hotellet til Ponta do Pargo. Vi begynder ugen på Madeiras vestkyst ved Ponta do Pargo. Her vandrer vi langs levadaen gennem et af øens vigtigtste landbrugsområder. Vi har udsigt til øens sydkyst og havet, hvor vi vandrer gennem akacie- og eukalyptusbevoksninger. En afvekslende vandretur med foranderlig natur.

 

Fra Estreito da Calheta, hvor vandreturen slutter, er der en kort bustur tilbage til hotellet i Calheta. Dagens vandring er ca. 14 km.

 

Inden aftenens middag finder vi roen og fordybelsen under dagens anden mediationsseance. Overnatning i Calheta. (M/-/A)

 

Dag 3: Sti- og levada-vandring - Paul da Serra - Levada dos Cedros

Vi begynder dagen med en meditationsseance og efter morgenmaden kører vi med bus til højsletten Paul da Serra. Paul da Serra er en højmose med bevoksning af bregner, som findes i alskens afskygninger. Første halvdel af dagens vandreprogram går ad en vandresti med en nedstigning (niveau-forskel ca. 500 meter), som fører til udspringet for Levada dos Cedro, som vi følger. En meget smuk vandring, der mest fører os gennem tæt bevoksede områder med Madeiras udskov - Laurisilva og med kig ud til Madeiras grønne bjerge.

 

Efter endt vandring bliver vi hentet af bussen, der kører os til Funchal. Dagens vandring er ca. 12 km.

 

Indkvartering for fem nætter på hotel i Funchal. Vi slutter med dagens anden meditationsseance i behagelige omgivelser på hotellet. (M/-/-)

Dag 4: Fridag i Funchal

Fridag til egen disposition i Funchal. Funchal er rig på seværdigheder og aktiviteter. Brug dagen til afslapning i en af byens mange parker, besøg de lokale markeder eller en af byens kunstgallerier. Overnatning i Funchal. (M/-/-)

Dag 5: Sti-vandring ved Ponta de São Lourenco

Vi begynder dagen med en meditationsseance og spiser herefter morgenmad på hotellet.

 

Vi kører med bus til Madeiras østligste punkt, Ponta de São Lourenco. Herfra begynder dagens vandring. Vi går langs en sti, der tager os op og ned ca. 3 km ud til det eneste hus på pynten, som er indrettet som et lille museum og omgivet af palmetræer. Undervejs har vi fantastiske udsigter til både nord- og sydkysten med bugter og slugter i en uendelighed. Der er kun én vej tilbage og det er den samme vej. Her vandrer vi i et naturfredet område med bevoksning af sukkulenter.

 

Vi bliver hentet af bussen, som bringer os tilbage til Funchal. Dagens vandring er ca. 7 km med en del op- og nedstigninger. Tilbage i Funchal har vi dagens anden meditation. Overnatning i Funchal. (M/-/-)

Dag 6: Sti- og levada-vandring - Pico das Pedras

Vi begynder dagen med en meditationsseance og herefter morgenmad på hotellet.

 

Vi kører med bus til Pico das Pedras. Det første stykke af dagens vandring går vi på en bred sti langs en af øens ældste levadaer. Når vi er kommet forbi oasen Pico das Pedras, kommer vi ind langs levadaen, som fører til Caldeirão Verde. Her bliver stien smallere og med fald, men der er beskyttet rækværk. Vi kommer til udsigtspunktet for levadaen, en lille grøn sø, som er opstået takket være et vandfald. Vi skal igennem flere tunneller, hvor lygte er nødvendig. Herfra kommer vi til en vandresti, som vi følger, til vi når den lille landsby Ilha.

 

Vi bliver hentet af bussen, som kører os tilbage til Funchal, hvor dagens anden meditationsseance forestås. Dagens vandring er ca. 14 km. Overnatning i Funchal. (M/-/-)

Dag 7: Pico do Arieiro og Pico Ruivo - bjergvandring

Vi begynder dagen med en meditationsseance og herefter spiser vi morgenmad.

 

Madeiras højeste bjergtinder er knap 1900 meter og her skal vi opleve den fantastiske solopgang, og siden skal vi vandre fra den ene bjergtop til den anden. Det er en udfordrende tur med op- og nedstigninger meget af tiden. Til gengæld får vi den ene storslåede udsigt efter den anden.

 

Vi slutter vandringen ved Achada do Teixeira, som ligger oven for byen Santana. Herfra kører vi med bus tilbage til Funchal og mediterer. Dagens vandring er ca. 12 km. Overnatning i Funchal. (M/-/-)

Dag 8: Hjemrejse

Vi begynder dagen med turens sidste meditationsseance.

 

Efter morgenmaden kører vil til lufthavnen i Funchal (ca. 25 min). Fly retur til Danmark. (M/-/-)

PRAKTISKE DETALJER

OVERNATNING

De første to nætter overnatter vi på et dejligt 4-stjernet hotel i Calheta på øenst sydvestkyst. Hotellet ligger helt ud til vandet og har anlagt sandstrand, ligesom der både er indendørs og udendørs pool, fitness, sauna og tyrkist bad. De øvrige fem nætter har vi base på et hyggeligt hotel i hovedbyen Funchal. Hotellet har både indendørs og udendørs pool. Alle værelser har eget bad og toilet. Enkeltværelse kan bestilles (se tillæg under information om pris).

FORPLEJNING

Vi spiser morgenmad på hotellet. Frokost er ikke inkluderet i turens pris, men både i Calheta og Funchal er der supermarkeder og caféer tæt på overnatningsstedet, hvor du kan købe en sandwich til dagens frokost. Aftensmaden kan nydes på en af de mange restauranter, som findes i Calheta og Funchal. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris.

 

Det lokale køkken er præget af middelhavsgastronomi af høj kvalitet. Der indgår bl.a. eksotisk lokalt dyrkede frugter og råvarer fra planter, som oprindeligt er indført fra fjerne lande. Har man smag for det, er der rig mulighed for at prøve retter med fisk og skaldyr. I Funchal er der et lokalt marked med en overdådighed af friske varer, fisk, frugt og blomster.

VANDRINGERNE

Turen byder på i alt fem vandredage, hvor vi kører med bus ud til startstedet for dagens vandretur og tilbage igen ved endt vandring. Dagsvandringerne er af 5-6 timers varighed. Turen består overvejende af vandringer på gode stier (langs levadas), men indimellem er der nogle stejle stigninger og strækninger med mere stenet, ujævnt og glat underlag. Det er ikke nødvendigt med et høj konditionsniveau, men du skal kunne klare at vandre op til seks timer om dagen i varmt solskin på støvede og stenede stier. Da vi har fast base i Calheta og Funchal bærer du kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, drikkedunk, regntøj, kamera mm. Desuden kan det blive nødvendigt med lommelygte på en af vandredagene.

MEDITATION

Hver dag har vi to daglige meditationsseancer i behagelige omgivelser på hotellet. Meditationerne er placeret inden morgenmaden og inden aftensmaden og har en varighed af ca. 45 minutter.

 

Du vil blive bevidst om de tanker, der hindrer din indre fred og ro og meditationen vil hjælpe dig til at udvikle evnen til at være til stede i nuet, ligesom du vil blive inspireret til at føre egen meditationspraksis videre. Under meditationerne vil du opleve en naturlig afstresning og finde ind til din egen indre ro og balance. Meditationerne fokuserer på åndedræt, afspænding og visualisering.

 

Under vandreturene vil vi gøre ophold i naturen, når vi finder et perfekt sted at finde ro. I en kombination af simple yoga- og afspændingsøvelser vil vi meditere i naturen og nyde roen, lydene og omgivelserne.

INFORMATION OM PRIS

INKLUSIVE

 • Fly København - Funchal t/r
 • Transfer til og fra lufthavnen i Funchal
 • Overnatning på hotel
 • Morgenmad alle dage
 • 2 x aftensmad
 • Transport i bus på vandredage
 • DVL turleder Kirsten Brandt
 • Meditationsunderviser Peter Lykkehus

 

EKSKLUSIVE

 • Frokost alle dage
 • 5 x aftensmad
 • Evt. udflugter på fridagen
 • Tillæg for enkeltværelse (kan bestilles, kr. 1200)
 • Afbestillingsforsikring, 6 % af turen pris (kan bestilles)