FOF HØJSKOLE

FOF Hoejskole

FOF HØJSKOLE 5 spændende eftermiddage med forskelligt indhold.  

FOF starter i år en højskole, hvor man over 5 tirsdag eftermiddage i Elværket kan samles og høre interessante foredrag. Hver gang vil der være en ny foredragsholder og et nyt emne. 

Der kan kun købes samlet billet til de 5 foredrag.

TIRSDAG d. 13. SEPTEMBER

Revyminder – foredrag med musik

v. Bjarne Lisby, sangskriver, solist, forfatter.

Foruden at synge om De gamle Bukser, Malkepigerne osv har Bjarne Lisby en stor interesse for dansk revy. Faktisk har Lisby gennem årene leveret revytekster til Cirkusrevyen, Tivolirevyen, Falster Revyen til kunstnere som Jørgen Ryg, Kai Løvring, Grethe Sønck m.m.

FOF Højskole lægger ud med et sammensat program, hvor vi denne eftermiddag skal mindes dansk revy i ord og toner, og høre lidt til historien om de gamle bukser. Det bliver festligt.

TIRSDAG d. 27. SEPTEMBER

”Min tid i Jægerkorpset og med kongefamilien”

v. Helge Adam Møller, major og fhv. MF.

Man kan ikke kalde foredragsholderen en tøsedreng, når han fortæller om sin tid i militæret, hvor han steg op i graderne til major. Men han kom også igennem uddannelsen i Jægerkorpset, som absolut kun bestås af de få. Det er virkeligt barske sager. Men Helge er ud af en politisk familie og derfor kom han selv i Folketinget igennem 28 år, hvor han til sidste også fik en plads i Præsidiet. Det bragte ham tæt på kongefamilien og han var med til faldskærmsudspring med kronprinsen, og med på flere af kongehusets rejser. Alt sammen muntert og levende fortalt.

TIRSDAG d. 11. OKTOBER

Prins Henrik – Dronning Margrethes mand.

v. Stig Ulrichsen, foredragsholder, forfatter.

Familiejournalen skrev i uge 9, 2016: ”Tilskuerne både griner og græder, når Stig kaster sig ud i beretningerne om majestætens aldrig kedelige og dybest set meget afholdte ægtemand.” Nu bliver det vores tur hos FOF, når vi får portrætteret den menneskelige prins, som vi alle har en mening om. Vi får en øjenåbner og vi får beretningen om en mand, der indeholder betydeligt flere facetter, end det der ellers fremstilles af pressen om prins Henrik. Vi vil følge hans liv fra Vietnam over Frankrig til Danmark.

TIRSDAG d.25. OKTOBER

”Der er noget ved livet, som man ikke finder andre steder”

v. Erik Lindsø, kulturjournalist, forfatter.

Foredraget bygger på bogen af samme navn og Erik Lindsø giver sit bud på, hvordan man finder det gode liv. Livet skal ikke bare lykkes. Man skal tage imod, opsøge det. Erik Lindsø har samlet på historier om glædesspredere: Nogle skaber glæde hvor de går, andre når de går.

Denne eftermiddag skal vi blive i godt humør af at høre om glæden. Erik Lindsø rummer al den livsoptimisme, som ingen kan leve uden. Han går på opsøgende virksomhed efter glæden. Men man skal også huske, at livet har vi fået som en gave – og derfor er det vigtigt, at den pakkes ud.

TIRSDAG d. 8. NOVEMBER

”På togtur fra Hong Kong til kejserbyerne”

v. Kim Greiner, globetrotter og guide.

På togturen fra Beijing til Cambodia besøger vi kejserens terrakottahær i Xian og Shanghai´s 400 m høje huse. Vi fortsætter til den gamle britiske koloni Hong Kong, og i Vietnam besøger vi Hanoi, kejserbyen Hue og Saigon. Vi kommer til at sejle på Mekongfloden til Cambodias hovedstad Phon Penh med bl.a. det overdådige kejserpalads. På denne tur vil vi se farvestrålende paladser, men vi kommer også helt tæt på lokalbefolkningen. Foredraget byder på et flot og farverigt billedshow.