FOF HØJSKOLE

FOF Højskole

God stemning på FOF Højskolen.

FOF HØJSKOLE – 5 spændende eftermiddage med forskelligt indhold.  

FOF startede for flere år siden sin egen FOF højskole, hvor man over 5 eftermiddage i Elværket kan samles og høre interessante foredrag. Hver gang vil der være en ny foredragsholder og et nyt emne. Det har været en succes, som gentages dette efterår. 

Der kan kun købes samlet billet til de 5 foredrag. Pris er igen i år kun 380 kr., og der sælges efter først-til-mølle princippet.

Tirsdag d. 10. september.

I KAJAK RUNDT OM GRØNLAND.

John Andersen, forfatter, eventyrer.

Denne eftermiddag vil forfatter John Andersen tage os med på et af de mange eventyr, som i 50 år har været hans hverdag. En fantastisk bedrift, som ligger langt ud over det normale, nemlig at sejle hele vejen rundt om verdens største ø Grønland - i kajak. John fortæller inspirerende og meget levende om denne rejse, samtidigt med at han viser masser af smukke billeder fra dette arktiske eventyr. John er oprindelig uddannet arkitekt, har rejst i mange lande og skrevet 18 bøger, og så har han i 3 år været formand for Eventyrernes klub.

Tirsdag d. 24. september.

MØD MIG PÅ CASSIOPEIA.

Park Teatret, Roskildevej v.Sillebroen.

Dagens FOF Højskole er flyttet til PARKteatret, og indledes med et causeri om operettefilmen fra 1951, hvor sanger og skuespiller Karen Nielsen sammen med pianist Allan Andersen vil fortælle om Kai Normann Andersen og lægge op til filmen "Mød mig på Cassiopeia", som vi bagefter skal se på det store lærred.

Komponisten John Berger (Hans Kurt) er gift med operetteprimadonnaen Irene (Lily Broberg). Man kan ikke påstå, at de er lykkelig gift, og det er ved at trække op til skilsmisse. Hun er nemlig begyndt at interessere sig for den charmerende flyverløjtnant (Poul Reichardt). På grund af den nagende skinsyge, kan John Berger ikke skrive de manglende numre til en operette......... og så er filmen i gang.

Tirsdag d. 8. oktober.

NORDISK FJER - og DANMARKSHISTORIENS STØRSTE OG MEST SPEKTAKULÆRE ERHVERVSDSKANDALE.

Anders Weirup, foredragsholder.

Denne højskoleeftermiddag vil Anders Weirup, som var regnskabsdirektør i Nordisk Fjer, fortælle om den fantasiverden koncerndirektør Johannes Petersen havde opbygget. Anders Weirup var datidens whistelblower, og var med til at afsløre erhvervsskandalen. Du vil kunne følge dramaet fra A til Z. Du vil høre om moral og etik på de bonede gulve og pressens oprulning af skandalen.

Undervejs i foredraget kommer du til at møde Solkongen, Pied the Ripe, Fjerkongen og Fjerdronningen, Efterretningschefen, Rigsforstanderen, Mørkets fyrste, Tryllekunstneren, Stråmanden, Panamachefen m.m. Eftermiddagen vil give et indblik i virkemidlerne hos magtmennesker og psykopat i dobbeltspil og bedrag.

Tirsdag d. 22. oktober.

SVANHOLM STORKOLLEKTIV - et levende økofællesskab siden 1978.

Jeanette Masasila, Svanholm Gods.

Svanholm godt blev købt i 1978 af en gruppe mennesker, som ønskede et økologisk storkollektiv i det gamle gods fra 1200-tallet med 430 hektar jord.

Svanholm har været med til at vise vejen mod en verden, hvor mennesker er i balance med sine omgivelser. Man arbejder målrettet med selvforsyning af mad og energi og med at begrænse følgerne af vores forbrug.

Foredraget vil også have fokus på storkollektivet anno 2019. Hvis man stiller spørgsmålet: "Ville jeg kunne leve sådan et sted?" så vil det denne eftermiddag blive forsøgt besvaret.

Tirsdag d. 5. november.

MIT LIV MED MUSIK.

Koncertpianist Mogens Dalsgaard, Virum.

Mogens Dalsgaard blev født i Nordjylland i 1942. Da han var 6 år gammel anskaffede familien sig et klaver. Som den ældste i en søskendeflok, blev det ham, der først kom til at modtage klaverundervisning. Efter få måneders undervisning, måtte hans klaverlærerinde opgive at lære ham mere. Allerede i 9. klasse søgte han optagelse på Konservatoriet, og som 17-årig spillede han Bartholdy for en fyldt Ålborghal. Hans egentlige debutkoncert var som 21-årig - og den blev rost. Mogens Dalsgaard har i sin karriere modtaget en lang række hædersbevisninger. I 1964 fik han Musikanmelderringens kunstnerpris. Som den første modtog Dalsgaard i 1966 Gladsaxe kommunes nystiftede musikpris. I 1967 modtog han et legat af bestyrelsen for "Gudrun Wilhelm Hansens legat for yngre kunstnere" og i 1966 fik Mogens Dalsgaard et polsk statsstipendium.

Mogens Dalsgaard har medvirket ved mange koncerter. I 1973 var han på plakaten i Tivoli´s koncertsal, og herefter har han medvirket på mange koncertrejser rundt i Europa. Alene i USA har han haft 35 koncertturneer.

Denne eftermiddag vil Mogens Dalsgaard fortælle om sit liv og hans musik. Dette krydrer han med musikalske smagsprøver på hans virituøse klaverspil. En musikalsk oplevelse afslutter Højskolen denne sæson.


 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Pris
19020
tir 10-09-19 13:00
Elværket
Diverse Foredragsholdere
Kr. 380