FOF HØJSKOLE

FOF Højskole

FOF HØJSKOLE – 5 spændende eftermiddage med forskelligt indhold.  

FOF startede for 3 år siden sin FOF højskole, hvor man over 5 tirsdag eftermiddage i Elværket kan samles og høre interessante foredrag. Hver gang vil der være en ny foredragsholder og et nyt emne. Det har været en succes, som gentages denne vinter. 

Der kan kun købes samlet billet til de 5 foredrag. Pris 380 kr., og der sælges efter først-til-mølle princippet.

Tirsdag d. 11. september.

Den ultimative forbrydelse.

Fhv. drabschef v. Kbh. politi Ove Dahl.

Ove Dahl – tidligere drabschef i Københavns Politi – gik på pension i 2011 efter næsten 40 års tjeneste. Ove Dahl er også forfatter til flere bøger.

Den ultimative forbrydelse – drabet – er, når et menneske slår et andet menneske ihjel. Hvad sker der, efter at drabet er begået. Hvordan opklares forbrydelsen? Hvordan samarbejder politi, kriminalteknikere, retsmedicinere, pressen og offentligheden, for at få opklaret drabet? Der er altid en forklaring på, hvorfor et drab begås. Det er så politiets opgave at finde forbryderen. Foredraget vil tage udgangspunkt i bl.a. AMAGERMANDEN og STEWARDESSEDRABET.

Tirsdag d. 25. september.

Med Tove Ditlevsen i Barndommens Gade.

Park Teatret, Roskildevej v.Sillebroen.

Denne eftermiddag er henlagt til biografen Park Bio på Roskildevej. Her vil Karen Nielsen holde et oplæg om den elskede forfatter Tove Ditlevsen, samt læse nogle af hendes dejlige digte.

Filmen ”Barndommens Gade” vil blive vist helt eksklusivt for højskolen. Filmen handler om hendes unge liv og svære opvækst på Vesterbro.

Tirsdag d. 9. oktober.

Øer og Holme i Roskilde fjord.

Formand for Jyllinge Jagtforening, Hans Aare.

Denne eftermiddag vil Hans Aare fortælle om et langt liv og 40 år som formand for Jyllinge Jagtforening. Han vil tage os med på en rundrejse til nogle af fjordens mange øer og holme. Hans er en eminent fortæller med stor viden om fjordens udvikling samt fugle- og fiskelivet. I foredraget kommer han også ind på en omtale byudviklingen i Frederikssund.

Tirsdag d. 23. oktober.

Tranquebar – 400 år efter Chr IV.

Foredragsholder cand. mag. Camilla Kornerup.

Vi fejrer, at det er 400 år siden Christian d. IV sendte den flåde afsted, som grundlagde en handelsstation i den lille by Tranquebar i Sydindien. Handelsstationen eksisterede i 225 år.

Christian d. IV var en visionær og ambitiøs mand. Han ville have del i den eftertragtede handel med Østens krydderier. Både hollænderne og portugiserne tjente allerede godt på handelen og i 1618 sendte Christian d. IV fem skibe ledet af den kun 23-årige admiral Ove Gjedde ud på en længere rejse til Østen. Kongen gav admiral Gjedde til opgave at grundlægge en handelsstation, som skulle danne centrum for krydderihandelen. Her opførte han fæstningen Dansborg.

Det danske handelseventyr i Tranquebar sluttede i 1845 da vi solgte rettighederne til England. I dag eksisterer den gamle danske bydel stadig med byporten, kirker og en række danske boliger, deriblandt guvernørens imponerende nyrestaurerede hjem og det velbevarede Fort Dansborg som vogter ved kysten. Under foredraget rejser vi i ord og billeder til Tranquebar.

Tirsdag d. 6. november.

En eftermiddag med John Mogensen i sang og fortælling.

Trobaduren Flemming Baade, Århus.

Sangeren John Mogensen ville i maj 2018 være fyldt 90 år, men hans liv blev alt for kort. Denne eftermiddag får vi besøg af Flemming Baade, som bl.a. vil fortælle om John Mogensens 7 gyldne år med Four Jacks. Herefter nedturen og de 7 magre år på bunden af samfundet, samt de sidste 7 år, hvor han brød igennem på dansktoppen og blev én af de mest elskede popkunstnere i nyere tid. Nogle af hans sange bliver sunget af vores trobadur, andre bruges til fællessang. 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Pris
18001
tir 11-09-18 13:00
Elværket
Diverse Foredragsholdere
Kr. 380