FOREDRAG og DEBAT

Holger Bech Nielsen

JAGTEN PÅ DE GRUNDLÆGGENDE NATURLOVE ved professor Holger Bech Nielsen

Med udgangspunkt i Universets historie, fortæller Holger Bech Nielsen om den højenergifysik der ligger til grund for universets tilblivelse. Den gang fløj de partikler vi er bygget af, rundt ved meget høj temperatur. Vi kender i dag naturlovene på de meget høje energier, der kan findes i partikler. Energier der kan være så høje at det er det samme, som når en flue lader sit ene ben falde slapt ned. Energier højere end dette kendes endnu ikke. Teoretiker som Holger, har dog en idé om naturlovene for disse høje energier. En populær model for disse energier er superstrengsteorien. Han kalder sin teori for ”Tilfældig dynamik”.  Holger Bech Nielsen tager i foredraget udgangspunkt i disse teorier.

Holger Bech Nielsen er en kendt dansk teoretisk fysiker, professor emeritus (1985) i teoretisk højenergifysik ved Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.

Han har givet originale bidrag til teoretisk højenergifysik, blandt andet strengteori. Modtog i 2001 den højt estimerede tyske Humboldt-pris for sit videnskabelige arbejde. Har blandt andet medvirket i Lars Becker-Larsens dokumentar-film "Teorien om alting" (1998), hvor han forklarer om sine egne og fysikkens teorier om universets opståen og historie. Han er også kendt for sine entusiastiske forelæsninger og sin optræden på tv, som har givet ham den uofficielle titel som "Danmarks første stand-up fysiker".


Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
18006
man 04-03-19 19:00
Elværket
Holger Bech Nielsen
1 lekt.
Kr. 125