FOREDRAG og DEBAT

Kram dig 14 år yngre

 KRAM dig 14 år yngre. med professor, overlæge Bente Klarlund

Vi er ved at drukne i bøger om sundhed. Det er ikke nemt at finde rundt i sundheds-junglen Hvad kan man tro på? Hvad skal man mene? Det kan vel ikke være lige vigtigt alt sammen? Og kan man virkeligt spise sig ti år yngre? I dette foredrag holder Bente Klarlund sig ikke tilbage. Hun vover et øje og giver opskriften på, hvordan man kan opnå at leve ikke bare 10 – men hele 14 år længere – vel at mærke 14 år uden sygdom – og vel at mærke 14 år med bedre livskvalitet.

Det handler om KRAM-faktoren. Har du den, så er du i biologisk forstand 14 år yngre. KRAM står for Kost, Rygning, Alkohol og Motion. Foredraget handler om KRAM, men fokuserer på betydningen fysisk inaktivitet i fritidslivet og arbejdslivet og viser, at det er bedre at være fed og fit end slank og sløv. Når det er nemmere sagt end gjort at holde vægten, kvitte smøgerne, drikke mådeholdent og motionere dagligt, skyldes det, at vi påvirkes af en lang række omstændigheder, som vi ikke er bevidste om. En væsentlig vej til succes i sundhedslivet er derfor viden, viden og mere viden.

Foredragets kerne er at formidle viden og dokumentation om sundhed og forebyggelse, som baggrund for en diskussion af en række kontroversielle spørgsmål. Er sundhed et individuelt ansvar? et fælles ansvar? eller både og? Tilhørerne bliver aktivt inddraget i et humoristisk, tankevækkende og til tider provokerende foredrag.