sind og psyke

Mindfullness

På kurset vil vi arbejde med at være bevidst og opmærksomt nærværende. Med afsæt i Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR), der bygger på systematisk træning i mindfulness, har vi fokus på mindfulness som en livsstil.

Du vil lære forskellige meditations- og koncentrationsøvelser, som styrker din evne til at være nærværende til stede i nuet. Kursets forløb og indhold tilrettelægges således, at du udvikler din evne til at kunne observere og være til stede her og lige nu. Du vil udvikle en evne til i langt højere grad at kunne se tingene, som de er. Mindfulness kan give dig mulighed for at opnå mere ro og balance i livet.

Evnen til bevidst nærvær opdages og trænes gennem en række praktiske mindfulness-øvelser, såsom liggende kropsscanning, siddende og gående meditationer samt blide meditative yoga og stræk øvelser, som alle kan deltage i - og derfor ikke kræver nogle forudsætninger og erfaringer med yoga.

Der vil være hjemmearbejde mellem hvert møde. Der opnås bedst udbytte når man er motiveret for at gennemføre hele forløbet, dvs. så vidt muligt kommer til alle timer og så vidt muligt laver hjemmearbejdet.

Medbring: Yogamåtte, tæppe, notesbog og kuglepen samt vand. Har du en meditationspude så tag endelig gerne denne med.