Gratis undervisning

Motion og bevægelse for hele kroppen - Gratis

Meget skånsom og hensyntagende motion og bevægelse for hele kroppen.

Hos FOF kan du få tilbudt èn sæson med gratis undervisning,hvis du har bevægelsesproblemer. I samarbejde med Herning Kommune tilbyder FOF gratis specialundervisning, der sigter efter at afhjælpe eller begrænse virkningerne af et bevægelseshandicap. Undervisningen tilrettelægges efter den enkeltes behov og muligheder. 

Blid yoga:

Fysisk får vi strakt kroppen ud og sluppet de spændinger, som følger os i svære stunder. Psykisk arbejder vi med at slippe tankestrømmene og komme tilbage til vores krop. Vi vil trække vejret helt ned i lungerne, slippe stress og vende tilbage til nu og her, krop og vejrtrækning. Lave restorative yogastillinger, stræk, meditation og afspænding.

Rygtræning:

Træning, specielt for rygproblemer (undervisningen foregår i Aulum)
Undervisningen skal afhjælpe den pågældendes bevægelsesproblem (f.eks. hofteoperation, diskusprolapser o.a.). 
Smerter i ryggen er i langt de fleste tilfælde uspecifikke, men behandles overordnet bedst ved et veltilrettelagt træningsprogram med fysisk aktivitet i afmålte doser.

Hos FOF  får du målrettet træning under vejledning af fysioterapeuter. På vores træningshold for ryg har vi fokus på optræning af mave- og rygmuskulatur for at give kroppenden fornødne stabilitet og lægge grunden for blivende forbedringer. 

Yoga for scleroseramte:

Mange sclerose patienter bruger yoga som deres udvalgte træningsform, da den kan tilpasses ens fysiske begrænsninger og kan bruges til at mindske sygdomssymptomerne.Underviseren på dette forløb har selv sclerose og har fundet et godt redskab i yoga, hvor han kan arbejde med sygdommen og ikke imod den.

Fysioterapeutisk træning: 

Skånsom og hensyntagende motion og bevægelse for hele kroppen. Til dig med lidelser i bevægeapparatet eller kredsløbet. Rolig mobilisering af leddene, balance og stabilitet samt blid udstrækning og afspænding med inddragelse af åndedrættet. Undervisningen skal afhjælpe den pågældendes bevægelsesproblem.

 

Sådan gør du, hvis du ønsker at komme i betragtning til gratis undervisning:

1.Download ansøgning til gratis undervisning

2. Udfyld ansøgningsskemaet og returner det til FOF pr.  mail eller ved personlig henvendelse på kontoret

3. Når din ansøgning er registreret, modtager du en bekræftelse herpå

Har du spørgsmål?
Ring
til os på  tlf. 97 22 47 44 eller kom ind på kontoret