Personlig udvikling og livsstil

Sig hvad du mener

Sig, hvad du mener (assertiv kommunikation)


Kommer du til at sige ja, hvor du ønskede at sige nej? Grubler du over, hvordan du skal sige fra, håndtere en konflikt eller afslå en invitation, uden at skade relationen? Udskyder du ubehagelige samtaler, og kan du have svært ved at give udtryk for et behov eller en holdning uden at undskylde?

Ligeså givende samspil med andre kan være, ligeså svært kan det blive, hvis vi ikke formår at sige det, vi mener, ikke kan udtrykke vores behov og følelser, ikke kan modtage eller give kritik uden at føle os forkerte. I sådanne situationer kan assertiv kommunikation være en hjælp.  
 
På kurset vil vi se nærmere på, hvordan man kan gribe svære situationer an med ligeværdig, direkte og ærlig kommunikation, også kaldet assertiv kommunikation. Vi vil arbejde med assertive redskaber, som kan gøre os bedre i stand til at sætte grænser, få udtrykt vores holdninger og følelser og håndtere konflikter på en konstruktiv måde, så forholdet ikke skades.  

Kurset giver en introduktion til assertiv kommunikation, og til hvordan assertive redskaber kan være en hjælp til at formidle positive såvel som negative budskaber, uden at gå på kompromis med egne behov eller overskrider andres.