Børn, unge og forældre

Personlig kompetenceudvikling for unge (18+)

Kære forældre! – Giv dit ”næsten” voksne barn en unik hjælp til et godt liv!

Er dit barn (+ 18 år) klar til næste valg med både hjerne og hjerte?

Det danske uddannelsessystem sikrer, at vores børn og unge er godt fagligt forberedt til at vælge videreuddannelse eller job. Men ved de egentlig, hvilke personlige talenter de har – deres helt eget DNA? Ved de eksempelvis, hvordan de lettest løser opgaver? Hvorfor de arbejder bedst i grupper eller alene? Ved de, hvornår de er i ”flow” – dvs. hvor de fordyber sig i noget og ”glemmer tid og sted”?

Er dit barn næsten færdig med en gymnasial uddannelse og klar til næste trin i livet? Er de begyndt at kigge på kvotesystemet eller elevpladser? Synes du, at der er mange ting de skal forholde sig til og måske er lidt usikre på, hvilken retning de skal?

På dette kursus udfolder vi unges personlige talent, således at de kan tage næste skridt med både hjerne og hjerte! Her udforsker vi personlige kompetencer, debattere fremtidstanker og sikrer, at de har et CV og diskuterer valg både fagligt og personligt. Via dette forløb højnes graden af sikkerhed og selvværd til at kunne vælge den rette uddannelse eller arbejde samt styrke den enkeltes kompetencer til et liv som studerende på en videregående uddannelse, som elev/medarbejder i en virksomhed eller som iværksætter. I forløbet undervises også i, hvordan man bedst ”angriber” arbejdsmarkedet.

I en verden, hvor tingene går stærkt – er trivsel en overordentlig vigtig faktor. Derfor vil dette kursus også give de unge en større chance for at undgå stress – en tilstand, som 35.000 danskere er ramt af – hver dag!

Som deltager på dette forløb får de unge Kompetencekort via en personlighedstest og individuelle samtaler. Der arbejdes med at kombinere den enkeltes fagprofil med personlige kompetencer, så næste trin i livet tages med både hjerte og hjerne.

Forløbet er målrettet unge +18 år eksempelvis 3. års elever fra Handelsgymnasier, HF, Tekniske Gymnasier og Almene Gymnasier m.fl.

Programoversigt:
1. Introduktion & Personlige kompetencer
2. Online test
3. Individuelle samtaler
4. Jobmarkedet, ansøgninger, elevatortale mm.
5. Individuelle samtaler

Max 10 pladser efter først til mølle.....   Se videoer fra tidligere deltagere og læs mere her: udtalelser

 Uddrag af interview med Master Danmark 5. januar 2017:
”Både store og små virksomheder siger tydeligt, at de hellere vil have folk med kant og personlighed, end folk de ikke kan mærke. De vil kende personen bag CV’et og uddannelsen, da netop de personlige kompetencer er vigtige for succes i opgaveløsningen.”  Sådan siger Lone Zibrandtsen, indehaver af Mitkompetencekort der havde en personlig snak med hver eneste studerende på et brobygningsforløb på CBS. Resultatet af dialogen skulle bl.a. bruges i en elevatortale, der skal sikre de studerende deres første job efter studiet. "I det danske uddannelsessystem fokuseres der naturligt på fagligheden, men netop kombinationen med de personlige kompetencer er endnu vigtigere end tidligere, bl.a. fordi de studerende skal hurtigere igennem ”uddannelsestragten” og i øvrigt ikke længere kan tage en ny uddannelse.
For at trives på den lange bane er det derfor vigtigt, at man i lige så høj grad bruger sine personlige kompetencer. Det er så at sige en omvendt kvalitetssikring – så de studerende finder job, der matcher dem – i lige så høj grad, som når virksomheder kvalitetssikre rekruttering med testværktøjer. Jeg er overrasket over, hvor meget de unge bekymrer sig for om de er gode nok og hvor de skal ende på jobmarkedet. Jeg lægger vægt på at man bruger sine personlige kompetencer til at skille sig ud, mår man søger job. Det er problematisk at de studerende ikke ved nok om sig selv og deres unikke styrker. Det er altafgørende for at finde det rette job og føle sig tilpas i det. I dialogen fokuserede vi på den enkeltes unikke styrker og gjorde det til en ligeså stor del af profilen som de faglige kundskaber, de har fået i løbet af uddannelsen."


Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
179460
man 20-11-17 16:00
Vejle
Lone Zibrandtsen
6 gange
Kr. 2495