Mad | øl/vin | kage | flødeboller

Fermentering - sund livsstil

Fermentering sund livsstil

Fermentering

Et begynder kursus i fermenteringens kunst gennem 2000 år. Fermentering er en ældgammel metode til at forlænge holdbarheden, opgradere på sundhedsbarometeret og forvandle smagen af først og fremmest grønsager.

Du lærer at lave din egen Kombucha samt at fermentere grøntsager. Vi kommer omkring sundheden/ konserveringen i disse metoder til hjemmebrug

Vi afprøver tør- og vådfermentering, som begge er metoder hvor salt og vand spiller hovedrollerne. Vi har fokus på kombucha og mælkesyregærede grøntsager. Resultaterne er både sunde og velsmagende. Grøntsagernes holdbarhed forlænges, og der dannes mælkesyre, som gavner fordøjelsen. Vi kommer også ind på hygiejne, anvendelsesmuligheder og ernæring.

Det er vigtigt, at du medbringer tre glasbeholdere med patentlåg, der kan rumme 1 L

Medbring:

  • Drikkevarer
  • Viskestykke
  • Karklud
  • En god køkkenkniv
  • Skærebræt
  • Forklæde
  • Køkkenvægt
  • 3 glasbeholdere på 1 L pr. stk
  • Evt. mandolinjern, hvis du har et.

Du får en  en ”Scopy” (kombucha-moder) med hjem.

Værd at vide

Vi får ikke gjort grøntsagerne klar til spisning, så spis hjemmefra. Vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer. Råvarer er inkl. i prisen.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
199282
ons 27-11-19 18:30
Vejle Øst
Brian Schow
1 gange
Kr. 230