Mad | øl/vin | kage | chokolade

Vin og ost fra Jurabjergene - vil du udfordres? NYHED

Vin og ost fra Jurabjergene - vil du udfordres?

Jura er en overset, rustik og charmende region i det centraløstlige Frankrig. Denne aften skal vi udforske og smage på en for de fleste usædvanlig, men for regionen en selvfølgelig sammensætning af vin og ost, nemlig hvidvin på druen Savagnin og osten Comté. Begge en gastronomisk kulturarv for regionen. Det kan godt gå hen og blive lidt nørdet - på den gode måde.

Det usædvanlige, for den måde man bruger Savagnin druen i Jura, er, at man lader vinen oxiderer. Når vin ligger på træfade fordamper der altid noget af væsken, da det kan ånde igennem træet. Normalt vil man så toppe fadene op, da vinen ellers oxiderer. I Jura lader man ofte vinen oxidere og det giver en ret anderledes og atypisk karakter ofte med præg af hasselnød, æbler og….tørret ost. Derfor har man altid set vinen som en ideal ledsager til Comté ost.

Vi skal denne aften smage 6 forskellige vine, alle fra den lille familiejet Jura producent, Chevassu Fassenet. Vi starter med en frisk Crémant, hvorefter vi skal smage på 4 vine, der har den fællesnævner, at de har oxidative noter og fungerer fremragende som ledsager til Comté osten.

Vinene er afstemt på den måde, at de bliver mere og mere udpræget i de oxiderede noter og hvor det ultimative indenfor denne genre er husets ”Vin Jaune”, som er en betegnelse for en vin, der har ligget minimum 6,5 år på fad og lige så stille fordampet og oxideret. Dertil skal vi smage Comté i 4 forskellige lagringsperioder, hvor, ligesom med vinene, intensiteten opbygges. 

Til sidst slutter vi af med Chevassu Fassenets saftige og lette rødvin på endnu en lokal drue; Poulsard.

BEMÆRK: FÅ PLADSER

Om underviseren:

Mit navn er Troels Knudsen og jeg er ejer af Anduma Vinbar i Vejle samt Andumavini.dk. Jeg importerer selv mine vine og herunder også de vine, vi skal smage om aftenen fra Chevassu-Fassenet. Jeg besøgte selv producenten i foråret 2017 og vil glæde mig til at fortælle videre om denne skønne og charmerende producent.

Udover egen vinbar har jeg i en del år arbejdet med vin ved siden af mit studie i Aarhus, herunder to forskellige butikker, en vinbar og arbejdet på en vingård i Piemonte.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
184258
tir 27-02-18 19:00
Vejle
Troels Knudsen
1 gange
Kr. 250