Skraldespand

Yoga og mindfulnss - hensyntagende i Hovedgård - Pia Gedsø Mikkelsen

Vi vil i samarbejde finde frem til de øvelser, som smidiggør dine led og muskler, uden at du lider overlast på nogen måde. Vi vil bruge øvelser fra den traditionelle yoga med forskellige hensyntagende variationer. Derudover vil vi krydre med Qigong-øvelser. Vi vil under og mellem yogaøvelserne arbejde dybt med åndedrætsøvelser og afspænding, og vi afslutter alle sessioner med en længere afspænding, der leder hen mod meditation.

Yoga og mindfulness - generelt

Yoga er en praktisk filosofi, hvis formål er at opnå sundhed gennem at forene krop, sind og ånd på en harmonisk måde. Mindfulness gør os nærværende og åbne i vores krop og i vores bevidsthed. Sammen med energi-øvelser og hjertekontakt forbereder det os hen mod det meditative univers. De fysiske øvelser kommer alle led og muskelgrupper igennem, styrker og smidiggør musklerne, og stimulerer kredsløbet. Udover at forbedre den almene helbredstilstand virker øvelserne også, især gennem åndedrætsøvelser og afspænding, ind på sindet. Yoga øger koncentrationsevnen, og gør dig bedre i stand til at klare det moderne livs stressfulde situationer.

Der vil blive lagt vægt på afspændingsdelen både i øvelserne og i to længere dybdeafspændinger, der leder hen mod mindfulness/meditation.

Se evt. mere på yogahjemmesiden www.netspirit.dk. Her fortælles i dybden om de enkelte øvelser og yogaens historie og retninger.