Skraldespand

Workshop Iyengar Yoga: Sid, drej og Recovery - Ulla Pedersen

Workshop: Iyengar®Yoga: Sid, drej og Recovery

Siddende øvelser er god træning for ryg og lænd. Dybe stræk i forbindelse med fremoverbøjninger giver ro i sindet og nervesystemet. Immunforsvaret drosles ned, så man bedre kan give slip. De virker dæmpende dybtliggende stress, og drejningerne renser ud i væv og organer.

Fremadbøjninger, virkninger: Når vi bøjer fremad og kroppen bliver vandret, så vil hjertet finde hvile, blive aflastet og masseret, ligesom energien vil øges. Nervesystem og immunforsvar aflastes og vil drosle ned, så vi bliver bedre til at kunne slappe af, give slip på stres, og bevare fokus. Fremadbøjninger virker generelt dæmpende på dybtliggende stress og modvirker også tendens til vinterdepression.

Drejninger, virkninger: Virker som en form for fysisk detox: Renser ud i kroppens vigtige organer, strækker, styrker og smidiggør bindevæv, muskler og træner både åndedrætsmusklen og hjerte kar systemet.

Recovery, virkninger: Formålet er at opbygge de indre ressourcer: Vi laver øvelser i et roligt tempo, holder stillingerne længe og bruger hjælpemidler. Øvelserne har en beroligende effekt, og virker afslappende på sindet og går dybt ind i kroppens dybere lag: organer, væv, åndedrættet og karsystem. Blodet iltes effektivt, kredsløbet trænes, de indre organer, væv og kirtler renses ud og masseres. Du går hjem fra timen udhvilet og fyldt med energi.