Skraldespand

Fysio-Pilates

Der er desværre ingen hold i denne sæson. Du kan tilmelde dig vores venteliste/"ønskeliste" her: Venteliste

 

Centralt for Fysio-Pilates er, at man træner det at udføre enhver bevægelse med fuld kontrol. Det handler om at lære at aktivere sine muskler på den bedste måde og dermed skabe stabilitet under bevægelse – dvs. først de inderste og centrale muskler før de ydre og perifere.

Sådan er vi fra naturens side skabt til at bevæge os, men bliver kroppen udsat for f.eks en skade, går der ofte koks i kommunikationen og koordinationen mellem musklerne.
Gennem isoleret muskeltræning hjælper Fysio-Pilates til at genetablere den mest hensigtsmæssige måde at bruge musklerne på. Det kræver koncentration at lære at aktivere muskler, man normalt ikke har opmærksomhed på, og derfor er øvelserne enkle, så der er overskud til at fokusere på det essentielle.

Afspænding er et vigtigt aspekt i Fysio-Pilates. Målet er nemlig at kunne skabe stabilitet ved brug af lige tilpas muskelkraft – altså de rigtige muskler til den rigtige opgave, på det rette tidspunkt og med den mindst mulige spænding. Når vi fjerner unødig spænding fra vores bevægelser – også hverdagens bevægelser – bliver de mere økonomiske, og det frigiver energi, f.eks. i form af en følelse af glæde og overskud.

Målet er, at træningen overføres direkte til hverdagens forskellige bevægelser og med tiden vil pilatestræningen afspejle sig i kropsholdningen. Efter et forløb med Fysio-Pilates har du en god fornemmelse af, hvad det drejer sig om, men du kan altid arbejde videre og øge sværhedsgraden. Sammenfattende kan man sige, at Fysio-Pilates både er fysisk og mental træning. Det at udføre isoleret muskeltræning kræver koncentration og nærvær for at kunne lade sig gøre. Samtidig med at man træner bestemte muskelgrupper, træner man derfor også det at være til stede i øvelserne.

"Erklæring vedr. deltagelse i hensyntagende undervisning", udleveres af underviseren ved første mødegang. Underviseren vil efter underskrivelse returnere erklæringen til os.