Skraldespand

Den poetiske nødvendighed

En gang om dagen er ensomheden så stor, at man ikke kan stille noget op med den. Og én gang er lykken. Indimellem må man så se at få ordnet sine ting.

"Vi lever i et samfund og med hverdage, hvor vi hele tiden skal have ordnet ting. "Der skal være orden i tingene", som vi siger. Togene skal køre til tiden, og tallene skal gå i plus på bundlinjen. Kompetenceudrustet, forandringsparat og rettidig omhu er blevet buzzwords, som det hedder med et nyt ord," siger Erik Lindsø.

"Men indimellem rammes vi af livets poler - af sorg eller ensomhed, af glædesrus og kærlighed - og så får vi brug for andre ord. Pludselig kan det blive vigtigere at være livsudrustet og forundringsparat. Når livet træder i karakter og får betydning for os, får vi brug for de store ord, som vi finder dem i digte og sange," forklarer Erik Lindsø.

"Ord kan blive så store, at de skæbner, hvad de nævner. Samtidig kan vi ikke forstå verden og livet længere, end vi har sprog til. Derfor er poesi og sange ligeså vigtige i opdragelsen som viden og facts," lyder det fra Erik Lindsø. Foredraget er en fortællende og morsom rundrejse i det poetiske sprogs univers. Der synges undervejs.

Erik Lindsø er højskolemand og en af landets mest efterspurgte foredragsholdere - kendt som en stor fortæller, der med humorens bid og gode historier sætter tilværelsen under lup. Han er forfatter og er på vej med en bog om den danske sang.