Skraldespand

Fællesskab og positivitet - et foredrag om positiv psykologi i praksis

Vi lever i en verden med fokus på mig, mig og mig. Blot lyt til en Medina sang eller køb en selvhjælpsbog. Fokus på sig selv er godt nok i nogle tilfælde, men dur ikke hele tiden. Vi har brug for fællesskaber, ellers bliver vi skrøbelige. Vi får det dårligt psykisk og fysisk og udvikler os dårligt.

I dette foredrag fortæller Morten Lund i øjenhøjde om, hvilke fællesskaber, der er gode for os, og hvorfor. Hjerneforskningen har nemlig de sidste år vist, hvordan vores hjernes indre udvikling hænger tæt sammen med de mennesker, vi har omkring os.Træn din egen positivitet. Noget andet helt essentielt i vores liv er, hvordan vi tænker om os selv og de ting, der sker. Videnskaben har for længst dokumenteret, at vi bliver mere glade og opnår mere af de,t vi ønsker, hvis vi træner vores hjerne til at lægge mærke til vores egne styrker og det positive i vores liv. Igennem øvelser mærker deltagerne desuden effekterne af simpel træning af vores hjerne og sind. Øvelserne er nøje udvalgt fra videnskabelige forsøg, der har dokumenteret en stærk effekt af træningen i vores daglige trivsel og læring.

Det handler om positiv psykologi, og om hvordan vi kan træne vores hjerne, så den arbejder for os og ikke imod os. Et foredrag, der både løfter fællesskabet og giver effektfulde redskaber til egen personlige udvikling.

Foredraget er målrettet unge mennesker i for eksempel højskole, gymnasiet /HF eller efterskole.