Skraldespand

Kysser himlen

Kysser himlen

Thomas Kristensen vokser op i rolige omgivelser på Amager, men teenageårene og fodboldspillet på Fremad Amagers baner bliver afløst af en tilværelse på den anden side af lydmuren.

Som 23-årig kan han kalde sig pilot og for første gang spænde sig fast i ACES II katapultsædet i et F-16 jagerfly.  

”Kysser himlen” giver et helt særligt indblik i tilværelsen som jagerpilot i det danske flyvevåben. Thomas Kristensen fortæller blandt andet om uddannelsen samt træningen i Europa og Nordamerika, om udstyret, teknikken og ikke mindst om et unikt broderligt kammeratskab i jagereskadrillerne.

Som den eneste danske jagerpilot, har Thomas Kristensen deltaget i samtlige krige, som de danske F-16 fly har været en del af.

Foredraget tager læseren med ind over Balkan, Afghanistan, Libyen og Irak og giver en sjælden indsigt i moderne luftkrig.  

”Kysser himlen” er en elementært spændende og bevægende beretning, der eminent beskriver det berusende og storslåede i at se verden fra oven, men samtidig også skildrer de dybe følelser og komplekse refleksioner, der opstår i slipstrømmen af at være spydspids i dansk krigsdeltagelse.