Skraldespand

PCOS - Bliv ven med din diagnose

PCOS - Bliv ven med din diagnose

OBS! dag og dato er ændret i forhold til det trykte program fra tirsdag den 21. november 2017 til torsdag den 1. februar 2018.

Med foredraget vil vi hjælpe dig til at forstå dig selv bedre, og give dig chancen for at blive klogere på, hvad PCOS er. Vi vil forsøge, at åbne op for emnet PCOS, og dele den viden, vi har tilegnet os igennem hver vores uddannelse og personlige erfaringer. 


PCOS er blandt de øverste på listen over grunde til kvinders barnløshed, men på trods af dette, er sygdommen stadig ukendt for mange. Med foredraget ønsker vi, at udbrede kendskabet til et alvorligt og svært syndrom, således at flere kan føle sig tilpas og forstå deres tilstand.Vores fornemmelse er, at mange kvinder får diagnosen senere end nødvendigt, men hvis kendskabet var større kunne flere unge piger med tilstanden også få muligheden for at forbedre den i en tidlig alder.Den personlige oplevelse med sygdommen er vigtig – selvom vi lider af samme sygdom oplever vi den forskelligt, og der findes ikke ét facit, når det kommer til PCOS. Derfor er vores mål at give dig indblik og forståelse for en ellers kompliceret sygdom.Vi kommer omkring:

  • Hvad karakteriserer PCO/PCOS?
  • Vægttab – er det sværere for PCOS-kvinder at tabe sig?
  • Kan du spise og træne dig ud af PCOS – hvad siger videnskaben?
  • De forskellige PCOS typer
  • Udfordringer - Hvad siger andre PCO kvinder?
  • Hvordan kan det blive bedre?
  • Hvad gør PCOS? – den Psykiske påvirkning
  • Selvbillede og PCOS
  • Findes der en løsning?


Målgruppe: Primært kvinder med PCOS, alle aldre er velkommen. Vi har et ønske om, at flere unge piger lærer det at kende, så spred gerne budskabet. Foredraget egner sig også, hvis du er forældre til en PCOS pige, eller du blot er nysgerrig og vil vide mere.Om Sahra:

Jeg er PCOS patient gennem 10 år – ved at kende til min PCOS siden jeg var teenager, har det givet mig en forståelse, accept og lærdom om sygdommen, jeg håber på at kunne give videre.

Desuden har jeg i løbet af det sidste år arbejdet på mit eget projekt ”PCOnality” hvor jeg arbejder på at introducere nytænkning til PCO-miljøet. Jeg har oplevet på egen krop, hvor ineffektivt det har været indtil nu og hvordan der mangler viden og kendskab til PCOS især for yngre kvinder. Jeg tror på vi kvinderne selv kan spille en stor rolle i at forbedre mulighederne for os selv og udbrede kendskabet.Om Louise:

Jeg er uddannet Cand.scient i humanfysiologi fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet med speciale i PCOS. Som 22-årig fik jeg konstateret PCOS, hvorfor jeg ligeledes har stor forståelse for de frustrationer mange PCOS-kvinder gennemgår. Igennem min uddannelse har jeg fået indblik i, hvordan vi med livstilsændringer kan forbedre en lang række af PCOS-symptomerne. Desværre findes der også mange myter om, hvordan disse kvinder skal træne og spise. Min mission er, at sætte fokus på de mest udbredte myter og anbefalinger, og give et indblik i, hvad der giver mest mening for DIG at fokusere på, hvis du vil forbedre PCOS-symptomerne. Dette vil ske med udgangspunkt i den nuværende forskning, men formidlet således, at alle kan være med.