Skraldespand

Smilets ambassadør

Smilets Ambassadør

- Med forfatteren og tv-debattøren Jesper Grønkjær fra Tv2-Østjylland.

Jesper Grønkjær er Danmarks internationale tryllekunstner. Han drager på ekspeditioner til klodens fjerneste afkroge for at optræde hos befolkningsgrupper uendelig fjernt fra det liv, vi kender i Danmark. Han rejser på tømmerflåde ned ad Amazonfloden, opsøger kannibaler i Indonesiens jungle, rider på kamel ud for at trylle hos beduiner osv. osv. Jespers mission er at vise, at smilet er det sprog, vi alle taler.

Nu er han netop kommet ud af Nordkorea og i gang med sin foredragsturné i Danmark. Her viser han fotos og tv-klip fra sine rejser rundt i verden. Også fra hans mest farefulde rejse, hvor han var i Honduras, der med 20 mord om dagen er verdens farligste land. Der var han i selskab med narkokartellet, bandeledere, politikere, gadepræster m.fl. Blandt andet holdt han hemmelige møder med en massemorder med 400 drab på samvittigheden. Morderen fortalte om sit liv og gav dermed en snert af forståelse for, hvordan et ondt menneske skabes - men også om, hvordan vedkommende fik ændret sin retning i livet, og nu bidrager positivt til samfundet. Dermed rykker Jesper ved tilhørernes fordomme om andre mennesker. Rejsen er netop nu aktuel i Jesper Grønkjærs anmelderroste bog "Smil på Dødens Avenue”, samt tv-dokumentarfilmen af samme navn.

Bogen og foredraget har de sidste måneder været massivt omtalt i skandinaviske medier, hvor anmeldelsen blandt andet har været:

"5 stjerner (*****): Jesper er en født fortæller, og dette fortæller-gen går som en livsgivende nerve igennem hele bogen, der består af en række herlige historier og et væld af spændende billeder - Jyske Medie".

Foredraget er ikke blot om at rejse ud i verden, men i lige så høj grad en fortælling om at rejse ind i sig selv. Derind, hvor man skal tage ansvar for sit eget liv og finde de gode værdier i tilværelsen. Og derind, hvor man skal tage livtag med sine fordomme om andre mennesker. Det er en varm og smuk beretning om næstekærlighed, håb og om at turde tro på Gud, selv om man bor i verdens farligste land. Hør hvordan man kan tilgive sine børns morder eller forældrene, der har voldtaget én igen.

Foredraget er en både barsk, smuk og kærlig fortælling om at finde smil og håb i livet. Det er et mix. af flotte smukke fotos, unikke tv-klip, vanvittige historier. Og selvfølgelig viser Jesper udpluk af de tricks, han har fascineret folk med rundt i hele verden.

Stemningen går fra, at publikum skriger af grin over de sjove beretninger, til de er musestille og eftertænksomme. Og så er der masser af stof til, hvordan vi danskere også selv kan få mere smil i hverdagen!

 FAKTA:

  • Jesper Grønkjær har netop fejret sit 25 års jubilæum som professionel entertainer.
  • Med 250 shows om året er han en af de mest efterspurgte underholdere.
  • Han har udgivet bøgerne “Den magiske rejsende” og “Smil på Dødens Avenue”. Sidstnævnte er også omdannet til tv-dokumentar.
  • Jesper Grønkjær er optaget i “Eventyrernes Klub” blandt nogle af verdens mest legendariske globetrottere og eventyrer.
  • Foruden sit virke som entertainer og foredragsholder, har Jesper i 20 år skrevet faste klummer for forskellige aviser og dagblade. Samtidig fungerer han som samfundsdebattør på TV2-Østjylland

 

5Y24IPVgH9o