Skraldespand

Introduktion til meditation - i naturen

Meditation i naturen

Naturen er et fantastisk sted at opholde sig. Den er også et perfekt sted til at øve at meditation og at nærme sig bevidsthedstilstanden. Meditation er nærvær; en medfødt kvalitet og evne hos alle mennesker. At være i nærvær er ægte tilstedeværelse i livet og har i sig en bevægelse mod udvikling og balance. Dette nærvær og flow mod udvikling og balance er også til stede i naturen omkring os.

Kurset er fra kl 10 – 16 og vil indeholde:
  • Introduktion til meditation
  • introduktion til meditationsøvelser
  • fælles meditation på basis af meditationsøvelser
  • enkle kropslige yogaøvelser 
  • Pauser med kaffe/ te og kage, frokost og tid at nyde det pragtfulde naturspot.
Meditation er ikke noget man kan tænke sig til, det er noget man kan være til stede i og som ligger i ens natur. Men har man ikke brugt evnen og kvaliteten meditation tilstrækkeligt, kan den godt ”gå i glemmebogen”. Man kan genetablere kontakten til nærvær/ meditation, ved at forbedre forholdene for den. Det kan man gøre via meditationsøvelser hvor du øver: at vende opmærksomheden indad, at samle fokus, at slippe tankevirksomheden, at forbedre kropsbevidstheden og kontakt til naturen, øve at lytte og at registrere indre aktivitet og det ”at flyde med”.

Vi vil i løbet af kurset komme omkring flere af disse discipliner gennem forskellige indgangsvinkler og øvelser. Det er øvelser du kan fortsætte med at øve derhjemme.

Jeg har 28 års erfaring med meditation og er tilknyttet meditationsskolen Munach. Herudover har jeg taget moduler på friluftsvejleder uddannelsen og tilbyder kurser med aktiviteter i naturen.

MEDBRING: gerne et underlag, en pude , tæppe eller hvad du ellers føler dig godt tilpas med, til det meditative arbejde og en smule yoga.