Skraldespand

Kursus i psykopati

psykopati

Dette kursus er særdeles velegnet til dem af jer, der synes, at et foredrag på 1 time og 30 min. om så stort og vigtigt et emne som psykopati, ikke er nok. Grundet mine egne ubehagelige oplevelser med psykopater og andres beretninger, mener jeg faktisk, at det at opnå viden om dette emne, er ekstremt vigtigt. Lad mig være så frisk og sammenligne det med et førstehjælpskursus. Lad os sige, at man tager et førstehjælpskursus på 2 timer.  På de 2 timer kan man kun nå det helt basale og der vil være vigtige ting, man ikke kan lære. Meget bedre rustet er man, hvis man tager et såkaldt "udvidet førstehjælpskursus" som varer 24 timer. Efter de 24 timer er man virkelig godt klædt på til alle mulige uheld. Et 2 timers foredrag om psykopati er godt, men giver kun en overordnet indføring. Dette kursus om psykopati strækker sig over 10 mødegange og giver, lige som et langt førstehjælpskursus, en grundig viden om emnet - psykopati. I løbet af disse 10 mødegange kommer vi blandt andet ind på følgende: Psykopati i parforholdet, psykopati hos kvinder, psykopati på arbejdspladsen samt det at have en psykopatisk forælder. m.m.

Efter disse 10 mødegange har man fået så meget viden, at man selvfølgelig vil være i stand til at passe på sig selv og ikke blive et offer for psykopater, men ikke nok med det, man har fået så meget viden, at man kan hjælpe, rådgive og guide andre, som er fanget i en psykopats net. Det kan ikke understreges nok gange, hvor farlige psykopater er for helbredet. De kan i bedste fald efterlade en i en komplet forvirret tilstand, hvor man ikke rigtig fatter, hvad der ramte en, og i værste fald kan de efterlade en i en kronisk stresstilstand, hvor al energi og livslyst er blevet totalt suget ud af en. Afhængig af hvilken autoritet på området man spørger, så har mellem 2-4 % af befolkningen, psykopatiske træk. Med andre ord er det svært ikke at rende ind i en eller flere i løbet af et liv. Du bestemmer selv om dette møde, i værste fald skal give dig stress og en masse andre alvorlige problemer, eller om du vil være progressiv og ruste dig selv med viden, sådan at du kan undgå at ryge i psykopatens net og ikke mindst sørge for, at andre heller ikke ryger i det.

Med det kursus gør jeg dig til "superbruger" og du får så mange værktøjer og viden, at du vil være en værdifuld ressource i en hvilken som helst sammenhæng, hvor mennesker færdes, da du kan spotte psykopatisk adfærd og tage affære. Bedst af alt vil du være i stand til at skære igennem mere eller mindre usammenhængende og tvetydige forklaringer på menneskelig adfærd og på en klar og tydelig måde forklare de andre, at her har vi med stor sikkerhed at gøre med en psykopat og dernæst tage de nødvendige forholdsregler.

På dette kursus handler det ikke om at kunne diagnosticere psykopati, det lader vi de professionelle fagfolk om. Men du vil få så meget viden om emnet, at vi med en stor grad af sikkerhed vil kunne vide at vi har at gøre med en alvorlig personlighedsforstyrrelse, som går ud over andre og uanset om man har at gøre med en psykopat, en narcissist, en person med en histrionisk personlighedsforstyrrelse eller en person med borderline, så er det vigtigt at kunne passe på sig selv og ikke lade sådanne mennesker trampe en over eller på anden vis skade en. For at øge vores viden om psykopati mest muligt, vil der være lidt hjemmearbejde fra gang til gang, mest i form af spændende cases, der skal læses.

Ole Rauff er ikke psykolog eller psykiater, men føler sig rustet til at fortælle om emnet, da han har haft personlige erfaringer på området.