Skraldespand

Smag på Fanø - og pluk dine egne østers

SMAG PÅ FANØ- og pluk dine egne østers

Verdensarv forpligter. Det gælder også vores fødevarer. På Fanø har de fokus på kvalitet og brug af lokale råvarer. Fanø har en enestående natur og er omgivet af hav. Tag med på denne endagstur til den dejlige Vadehavs ø, hvor Jesper Voss (Den lokale oyster king) tager imod bussen, når den ankommer ved færgen, og fører os igennem smags og kulturelle oplevelser hele dagen.

Vi starter med at kører til Rudbecks Ost og Deli hvor du enten vil får et par udsøgte stykker smørrebrød af vadehavets specialiteter, eller en helt fantastisk madpakke, alt er hjemmelavet, selv smørret.

Derefter går turen ud til vandet, som er en del af Nationalpark Vadehav. Vi tager de lange gummistøvler på og går på østersjagt. På turen samles østers i lange baner og inde på stranden spiser vi de friske østers, eller der bliver tændt op i grillen hvor vi kan tilberede vores høst, og nyde et glas hvidvin til.

Østers er en delikatesse, som findes i overflod i Vadehavet omkring Fanø. Ved lavvande er der 5-10 minutters gang på havbunden, så ligger de der - lige til at samle op!

Næste punkt på dagen er, at bussen kører til den gamle skipper by Sønderho, hvor der bliver tid på egen hånd til at gå rundt mellem de gamle velbevarede huse.

Derefter må sulten begynde at melde sig igen og vi kører på stranden mod dagens sidste stop Fanø Bad, hvor vi på Kellers Badehotel skal nyde en lækker to retters menu og kaffe, igen tilberedt af lokale råvarer.

Under hele turen er Jesper Voss guide, og han kan fortælle rigtig meget, om det historiske Fanø, frikøb af øen fra den danske krone, skete for øvrigt for 275 år siden i år, de sjove historier. geografien m.m.

Husk varmt tøj og gummistøvler (ikke de små korte)

Inkl. i prisen er: bus, færge, frokost, aftensmad, guide. Drikkevarer er for egen regning.


Program:

kl. 8.45 afgang fra FOF Horsens

kl. 9.15 opsamling i Vejle, Borgvold

kl. 11.00 ankomst til Fanø, rundturen starter.

kl. 18.30 afgang fra Fanø

kl. 20.30 ankomst Vejle, Borgvold (ca. tider)

kl. 21.00 ankomst FOF Horsens (ca. tider)