Snurretoppen - kunstskole for udviklingshæmmede voksne

Snurretoppen fylder 10 år

Jeg har fået nye øjne at se med” sagde Lisbeth en dag. For nogle år siden var hun elev på kunstskolen Snurretoppen og havde opdaget, at kunsten havde givet hende et nyt syn på verden. Lisbeth udtrykte præcist hele ideen bag skolen, nemlig at forundring og glæde over kunsten blandet med en meningsfyldt hverdag, giver eleverne nye færdigheder og viden om sig selv....

Reception den 21. august kl. 14.00 – 16.30, Kunstskolen i Vestbyens beboerhus, Vestergade 7 B, 8700 Horsens.

Kunstskolen for udviklingshæmmede ”Snurretoppen” fylder 10 år

Jeg har fået nye øjne at se med” sagde Lisbeth en dag. For nogle år siden var hun elev på kunstskolen Snurretoppen og havde opdaget, at kunsten havde givet hende et nyt syn på verden. Lisbeth udtrykte præcist hele ideen bag skolen, nemlig at forundring og glæde over kunsten blandet med en meningsfyldt hverdag, giver eleverne nye færdigheder og viden om sig selv. I august 2005 startede FOF Rosing Ræderske skolen i Horsens Uddannelses Center i Horsens midtby med 7 elever.  Siden gik det stærkt og i dag arbejder 14 elever på 1. etage i Vestbyens beboerhus.

Kunstskolen har udviklet sig med rivende hast. Det er blevet til en hel række udstillinger både i Danmark og udlandet. På listen kan skrives USA, Japan, Sverige og Skotland. Over sommeren 2016 kulminerer det med deltagelse på en stor international udstilling på Silkeborg bad. Dagligdagen er fuld af liv midt i det fantastiske kunstværksted. Her er fyldt med malelærreder, keramik og grafik, der summer af arbejdsglæde og trafik. Underviserne bevæger sig rundt mellem bordene og hjælper med tegninger, ler og farve. På VIA ’s pædagogiske linje skinner nogle røde keramiske nåle og store farvestrålende vægmalerier lyser op på gangen.

Det er ”Snurretoppen” der har været på spil igen. Udsmykning er blevet en del af skolens arbejde og pryder flere steder rundt om i Horsens by. 10 års dagen fejres med en reception og en lille retrospektiv udstilling med elevers værker fra de sidste 10 år. Borgmester Peter Sørensen og tidligere rektor for ASV Leif Buch Hansen vil sige nogle velvalgte ord. Efter talerne vil der være lidt husjazz og mulighed for at samtale med elever og undervisere.