Krop og bevægelse

Patanjali Yoga - Fyraften

Patanjali Yoga - Fyraften

Fokus vil være på de mere stress-reducerende yogastillinger, så du får både den fysiske og den mere mentale afspænding. Vi skal dog også arbejde med de store velgørende stræk, for både at skabe styrke og opmærksomhed i kroppen. Holdet er for alle – begyndere såvel som øvede. Der vil være fokus på de dybe, rolige og stress-reducerende stræk. Når du går hjem, håber jeg, at du føler dig afspændt, nulstillet og fyldt med fornyet energi.

Patanjali Yoga ved Hanne Juelsgaard Sørensen

Gennem en dynamisk og aktiv yogatræning lærer du at være til stede i nu'et. Du vil opnå en større smidighed, samt opbygge mere styrke og udholdenhed.

Jeg vil sætte fokus på, at yogastillingerne bliver udført med stor bevidsthed, og at kroppen arbejder anatomisk korrekt, så du lærer at strække og styrke med vægt på symmetri og balance i kroppen. Bevidstheden i hele kroppen forbedres. Du møder udfordring og fysisk krævende stillinger, som træner styrken, stabiliteten og viljekraften. Men du møder også de blide og mere rekreerende stillinger. Holdningen bedres, hvilket medfører, at åndedrættet bliver mere flydende og frit. Fokus på "at være til stede" i træningen medfører en stor følelse af nærvær og opmærksomhed.  

Alle stillinger påvirker krop og sind forskelligt...

Basisstillingerne er vigtige, da det er her, der opbygges styrke, udholdenhed og flexibilitet.  

  • Yoga er for alle, uanset alder og køn.
  • Yoga er ikke en konkurrence, og du vil ikke blive sammenlignet eller bedømt i forhold til andre. Det er vigtigt, at du lytter til og respekterer din egen krop.  

Jeg tilrettelægger alle mine programmer, så stillingerne bliver trænet i en fornuftig og hensigtsmæssig rækkefølge. Verbalt vil jeg guide holdet igennem undervisningen, men jeg holder øje med, at du udfører øvelserne forsvarligt og vil rette dig personligt, så skader kan undgås.

Jeg planlægger min undervisning, så kroppen styrkes og sindet afslappes og mit ønske for dig er, at du går hjem ”brugt”, men med fornyet energi, fred i dit sind og et smil på læben. Jeg har niveau-delt holdene, så du kan blive udfordret der, hvor du er, og alle deltagere kan få mest muligt ud af træningen.