Krop og bevægelse

Iyengar® Yoga

OM IYENGAR® YOGA

Iyengar® Yoga er for dig, der vil godt kan lide at bruge din krop. Vi arbejder aktivt, derved strækkes, styrkes og stimuleres kroppens muskler, led og bindevæv, og du vil opleve roen og fordybelsen ved de dybe, dynamiske stræk. I denne unikke yogaform arbejdes med hjælpemidler: klodser, blokke, bælter og stole mm. Det gør, at alle kan arbejde aktivt i stillingerne og mærke, hvad detaljerne gør, uden at føle overlast eller få skader. Du lærer hurtigt at bruge de nødvendige hjælpemidler, hvis du har problemer i et område. Der trænes med præcist og med en del detaljer (efter niveau) for at opnå en god form og en god holdning, samtidig øges muligheden for at slippe dybtliggende stress. Du bliver guidet igennem undervisningen og vil blive rettet, hvor det er påkrævet. Undervisningen er trindelt, så hver enkelt kan få passende udfordring(er) og dermed får mest muligt ud af træningen, samtidig med, at skader kan undgås:

Trin 1, Begyndere: Vi arbejder med basisøvelser og intro til Pranayama (åndedrætsøvelser)

Trin 1-2, Let øvede/øvede: Vi arbejder dybere, med mere styrke og med mere fokus på alignment og udholdenhed, flere detaljer, samt hoved- skulder- samt håndstand introduceres. Pranayama.

Trin 2, Øvede: Vi arbejder med større udfordringer samt variationer i skulder- og hovedstand, bagudbøjninger introduceres. Pranayam

Læs mere

BKS. IYENGAR og hans unikke yogaform


Igennem et tidsrum på mere end 60 år, har den indiske yogalærer BKS. Iyengar, fornyet den klassiske Hatha-yoga på en både sensationel og inspirerende måde. En af BKS. Iyengars mange fortjenester var, at han formåede at give den ældgamle yogakunst, Hatha Yoga, et nyt liv, som han derefter udbredte over hele verden. Ved at vende tilbage til yogaens rødder, lykkedes det ham, dels igennem sin egen kompromisløse træning og dels ved undervisning, at skabe en livskilde for mange mennesker i det 20. århundrede. Han formåede at skabe en både dynamisk yoga og en sprællevende metode, der kan hjælpe os i vor tid til at leve med begge ben på jorden, til at være os selv og - ikke mindst - til at elske livet. Iyengar har igennem en lang årrække haft elever fra hele verden, både på sit institut i Pune, Indien, og ved at afholde internationale workshops rundt om i verden.


Målet er - stadig - en dybdegående forfinelse og udvikling af kroppens egen intelligens. Et af mine egne mål som underviser i denne fantastiske og unikke yogaform er, at mine elever mærker glæden ved yogaen og dens virkninger og dermed får lyst til egen træning derhjemme.


Når du dyrker Iyengar® Yoga giver det overskud, glæde og udholdenhed i dit liv - til gavn i hverdagen, både fysisk og psykisk. Den gode fysiske form opnås kun ved regelmæssig træning, så det er vigtigt at du møder op til træningen. BKS Iyengars træningssystem er, som en vigtig ting, udformet, så kroppen gradvist bygges op igennem sæsonen, og derefter både vedligeholdes og sideløbende opbygges, som tiden går. De dybe, aktive strækøvelser har en fantastisk virkning, der påvirker os i positiv retning, både psykisk og fysisk, så det er lettere at slippe dybtliggende stress i krop og sind, ligesom immunforsvarssystem og nervesystem afbalanceres.