Krop og bevægelse

Sommer Patajali Yoga for personer med sclerose

Sommer Patajali Yoga for personer med sclerose

Yoga er som at flytte ind et nyt sted… Hvordan kan vi forme yogastillingerne, så de bliver en del af os? Hvordan kan vi få gjort yogastillingerne til ”et rart sted at være”? Gennem en stille og rolig træning vil vi arbejde med de yogastillinger, der køler og gavner nervesystemet. De yogastillinger, der styrker kroppen, øger balancen via fokus på symmetrisk arbejde og de yogastillinger, der skaber ro i krop og sind. Gennem disse forkælende træninger vil jeg tilrettelægge undervisningen, så jeg både viser stillingerne og guider holdet verbalt, men der vil også være tid til en individuel vejledning, hvor det mere er dig, der er i centrum.

Yogaretning grundlagt af Ali Dashti ud fra principperne i Hatha yoga og lyengar Yoga. Men med stor vægt på sekvensering og autenticitet i yogaundervisningen.

Ali er født og opvokset i Poone, lndien. Han har Iært og boet hos, samt været en del af lyengar familien, siden han var en stor knægt. Han er gift og bosat i Schweitz og sammen med sin hustru grundlægger af "lnstitute for Yogic Sciences". I Patanjali Yoga lægges stor vægt på præcision og grundighed. Et vigtigt element i en klasse er "alignment", så underviseren søger hele tiden, at guide deltagerne gennem en så anatomisk korrekt undervisning som muligt. Der arbejdes med styrke og gode velgørende stræk,men også med smidighed og balance. Der bruges en del yoga remedier i undervisningen så alle deltagere - uanset niveau og formåen - kan få optimalt udbytte af træningen. Der lægges endvidere stor vægt på åndedrættet samt "det at være til stede", men også på at finde glæden i nærværet.

Alle lærerne under Patanjali Yoga er certificerede og har mange års egen praksis samt undervisning bag sig.