Litteratur | kunst | skriveforløb | fortælling

Fortæl dit liv - skriv erindringer

Fortæl dit liv -  skriv erindringer, der bliver læst. 

Går du med et ønske om at få skrevet om dit liv? Velkommen til et kursus, hvor du får det gjort.  

Det har stor betydning at skrive sine erindringer. Det skaber glæde hos børn, børnebørn og i vore omgivelser. Men det skaber også stor værdi hos os selv. Dét at skrive om sit liv rækker både bagud i tiden og peger fremad mod det liv, der skal leves.  

En anden gevinst ved at skrive sine erindringer er, at man er med til at sikre, at fortiden ikke går tabt.  

Formålet med kurset er at skrive gode erindringshistorier, der bliver læst. Det afgørende er at finde de gode historier fra livet. Gode historier er dem, hvor der er noget på spil. Det kan være historier, hvor vi giver udtryk for vore holdninger eller fortæller om dengang, hvor noget ændrede sig for os. 

I løbet af kurset lærer du at finde en vinkel i dine erindringshistorier og lærer at holde den hele vejen igennem teksten. Du bliver skarpere på dit eget sprog gennem øvelser og eksempler. Sproget skal fange og fastholde læseren, dét lærer du. Vi taler om billedsprog, associationsfælder, sætningsopbygning og om at skrive levende. Vi taler også om redigering, tryk og kontakt til forlag.

I løbet af kurset får du respons på i alt fire tekster.

Marie Østergaard Knudsen, forfatter og underviser. I 2016 udgav hun Fortæl dit liv. Sådan skriver du dine erindringer på Gyldendal. 

Se denne video og bliv klogere på "Fortæl om dit liv":

 


 

JN53fpsuw4I